Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την υπεξαίρεση των δημοτικών τελών του πρώην Δήμου Αλυζίας - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την υπεξαίρεση των δημοτικών τελών του πρώην Δήμου Αλυζίας

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θεωρεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Δημάρχου παρά πολύ σοβαρό για να σφυρίζει αδιάφορα, όπως κάνει ο συνδυασμός που διοικεί το Δήμο Ξηρομέρου.

Έτσι μετά την αποτυχημένη απόπειρα, εξ αιτίας της άρνησης της πλειοψηφίας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα, επανήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 11/3, με αίτημα το διορισμό Δικηγόρου ο οποίος θα παρίσταται σε όλη τη διαδικασία.

Στον πρώην Δήμο Αλυζίας σύμφωνα με το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών έχει βεβαιωθεί ότι υπεξαιρέθηκαν χιλιάδες ευρώ. Η υπεξαίρεση είναι βεβαιωμένη, ανεξάρτητα από το αν ήρθε ή δεν ήρθε χαρτί στον Δήμαρχο και ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης αν και όποτε αυτή γίνει.

Ο Δήμος Ξηρομέρου λοιπόν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τη δικαστική διαδικασία από το στάδιο της ανάκρισης μέχρι τέλος και να απαιτήσει τα βεβαιωθέντα και υπεξαιρεθέντα χρήματα από τον πρώην Δήμο Αλυζίας.

Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που δε διοριστεί Δικηγόρος τώρα, ο οποίος θα παρακολουθεί και θα προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.

Η απάντηση του Δημάρχου στο αίτημα μας, ήταν ότι θα πορευθεί με βάση ότι ορίζει ο νόμος, ακόμα και Δικηγόρο θα διορίσει αν αυτό επιτάσσει ο νόμος, ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Επανερχόμενοι λοιπόν ζητάμε από τον Δήμαρχο να παραιτηθεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε ανάμειξή - παρέμβαση του από τη θέση του Δημάρχου, διευκολύνοντας τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του την ίδια μεταχείριση που επιφύλαξε και στην υπάλληλο του Δήμου, την οποία έθεσε σε αναστολή καθηκόντων συμμορφούμενος με το έγγραφο που εστάλη στο Δήμο από την Εισαγγελία και το οποίο κατηγορεί την υπάλληλο για τα ίδια περίπου αδικήματα που κατηγορείται και ο ίδιος και τέλος βγάζοντας το Δήμο από την περιδίνηση που είναι έτοιμος να εισέλθει, ταυτίζοντας το μέλλον το δικό του με το μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad