Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Άκαρπορτ, Νηρέας και απόβλητα - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Άκαρπορτ, Νηρέας και απόβλητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την περασμένη βδομάδα μας έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Άκαρπορτ Α.Ε., δεν τηρεί το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, τόσο κατά το στάδιο παραλαβής τους από τα πλοία που ελλιμενίζονται στον όρμο του Πλατυγιαλίου, όσο και κατά το στάδιο διοχέτευσης τους, είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής, είτε σε εξειδικευμένους χώρους, όπου υλικά τοξικά υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες τα απόβλητα καίγονται σε συγκεκριμένο μέρος του λιμανιού κατά παράβαση όλων των συνθηκών που διέπουν την διαχείριση των αποβλήτων, με αποτέλεσμα ο περιβαλλοντικός κίνδυνος από τη καύση αυτών να είναι μεγάλος.

Αμέσως έγινε καταγγελία (2/6) (δείτε εδώ) στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, όπου μετά από συζητήσεις με τους υπεύθυνους, ορίστηκε εκ μέρους τους η Τετάρτη (8/6) ημέρα ελέγχου από κλιμάκιο ειδικών.

Πραγματικά το κλιμάκιο ήρθε την Τετάρτη 8/6 στο χώρο του λιμανιού. Παρόντες στην αυτοψία ήταν εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας, του Τελωνείου και φυσικά παρευρεθήκαμε και μεις.

Οι υπεύθυνοι έλεγξαν και την περιοχή του Νηρέα όπου βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης καύσης αποβλήτων. Στην περιοχή της Άκαρπορτ βρέθηκαν ενδείξεις καύσης και κυρίως ενδείξεις κάλυψης της καύσης (προφανώς από διαρροή…..).

Όπως και να έχει, τις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι θα αντιπαραβάλουν το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της Άκαρπορτ με τις καταγεγραμμένες μετακινήσεις οχημάτων και αποβλήτων (;).

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η ιδιωτικότητα του λιμανιού δεν σημαίνει και μυστικότητα διαχείρισης κρίσιμων για την υγεία θεμάτων όπως τα απόβλητα.

Το θέμα δεν θα το αφήσουμε ….


ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad