Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους κοντά στον Κάλαμο με βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους κοντά στον Κάλαμο με βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι κατά την διάρκεια πλου του Ι/Φ ''ΣΟΦΟΥΛΑ'' νηολογίου Πειραιά 9876, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν.Λευκάδας και πλησίον ν.Καλάμου, διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση ακυβερνησίας, ενώ επί του σκάφους επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο και εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ.

Το ''ΣΟΦΟΥΛΑ'' ρυμουλκήθηκε από το Ι/Φ σκάφος ''WILLEN'' σημαίας Μ.Βρεττανίας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Αθερινού της ν.Μεγανησίου Λευκάδας με ασφάλεια και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΦΟΥΛΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad