Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο Αγρινίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο Αγρινίου

Η «καρδιά» του νοσοκομείου, ο αξονικός τομογράφος, έπαψε να λειτουργεί από το πρωί της περασμένης Δευτέρας λόγω βλάβης της λυχνίας του και συγκεκριμένα του νήματος! Η εν λόγω βλάβη, προκάλεσε την παύση της λειτουργίας του τομογράφου, καθώς πρόκειται για το βασικότερο εξάρτημα του. Σύμφωνα με ειδικούς, το συγκεκριμένο εξάρτημα έχει ημερομηνία λήξης και πάλι καλά που διατηρήθηκε 3,5 ολόκληρα χρόνια με ακατάπαυστη λειτουργία επί 24ωρου και για 365 ημέρες. Στον αντίποδα, αν και η φθορά είναι φυσιολογική, η ταλαιπωρία των ασθενών στο ήδη «γερασμένο» σύστημα υγείας αναμένεται να μεγάλη, καθώς η αποκατάσταση της βλάβης, όπως δηλώνει στη «Σ» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης, αναμένεται από βδομάδα, αφού η βλάβη συμπίπτει με την αργία της 28ης Οκτωβρίου!

«Η ζημία είναι στη λυχνία του αξονικού. Ευελπιστούμε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στις αρχές δηλαδή της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν δύναται να γίνει η αντικατάσταση τις επόμενες μέρες λόγω αργίας της εθνικής επετείου. Ήδη έχουμε δώσει εντολή για την αποκατάσταση της βλάβης στην εταιρεία και ήδη γνωρίζουν οι τεχνικοί της, τη ζημιά που υπάρχει. Δεν υπάρχουν σε εφεδρεία τέτοιου είδους ανταλλακτικά λόγω του υψηλότατου κόστους τους» ανέφερε ο κ. Μιχάλης.

Η βλάβη αυτή που θέτει εκτός λειτουργίας τον αξονικό του νοσοκομείου Αγρινίου «κοστίζει ακριβά» σε ταλαιπωρία στους ασθενείς, αφού από τον αξονικό τομογράφο σε ημερήσια βάση «περνούσαν» 20 με 25 άτομα και έκαναν 30 διαφορετικού είδους εξετάσεις, με αποτέλεσμα για όσο διάστημα ο αξονικός βρίσκεται εκτός λειτουργίας, οι νοσηλευόμενοι θα πρέπει να μεταφέρονται στο Μεσολόγγι που ούτως ή άλλως, υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Ωστόσο, υπάρχει η πρόβλεψη για πλήρη λειτουργία του αξονικού του Μεσολογγίου μέχρι να λειτουργήσει ο αξονικός του Αγρινίου, αλλά μεταξύ των δύο νοσοκομείων μεσολαβεί και η απόσταση και η οικονομική επιβάρυνση που επιβαρύνουν τον καθένα.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad