Σε τίτλους :
Αρχική » » Ιστορικές φωτογραφίες του Αστακού!

Ιστορικές φωτογραφίες του Αστακού!

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, 19:52 | 0 σχόλια

Δείτε παλιές φωτογραφίες στα μέσα του 1950, όταν το λιμάνι του Αστακού αναπτύχθηκε σε ένα από τα πιο αξιόλογα εξαγωγικά λιμάνια, χάρη στα βελανίδια της περιοχής Ξηρομέρου, που εξάγονταν από εκεί στα εργοστάσια βυρσοδεψίας στην Ελλάδα, στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το εξαγωγικό αυτό ενδιαφέρον αποδίδεται στο γεγονός ότι τα κύπελλα των καρπών της βελανιδιάς, που προέρχονταν από την περιοχή του Ξηρόμερου, θεωρούνταν τα καλύτερα της Ελλάδας για την περιεκτικότητα τους σε δεψικές ουσίες.

Το Ακαρνανικό βελανίδι μεταφέρονταν κυρίως στο εργοστάσιο Ε. Σουρλάγκα στη Μυτιλήνη, στην Ανκόνα, τη Βενετία, το Λιβόρνο, τη Τεργέστη, την Αγγλία, τη Πορτογαλία ακόμα και τη Δανία…

(Οι ΦΩΤΟ προέρχονται από τη σελίδα λαογραφίας στο Facebook: Βασιλόπουλο Ξηρομέρου και από τον κύριο Τιμολέων Τσαμποδήμο.)

πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA