Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το μνημόσυνο του Αστακιώτη γιατρού Νίκου Μπαμπούρη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Νοεμβρίου 2016

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το μνημόσυνο του Αστακιώτη γιατρού Νίκου Μπαμπούρη

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Κάτω Χαλανδρίου, Εθνικής Αντιστάσεως 86 & Λεωφόρου Κηφισίας Χαλάνδρι, θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Ιατρού Νικολάου Βασ. Μπαμπούρη.

Ο Νίκος Μπαμπούρης γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1927 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μοναδικό τέκνο του εμπόρου Βασίλειου Μπαμπούρη και της Χρυσούλας Μαγγίνα.

Σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε διπλή ειδικότητα, αρχικά του Παθολόγου και κατόπιν του Γαστρεντερολόγου. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στο Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιώς στη Νίκαια, όπου έφτασε μέχρι τον βαθμό του Α’ Επιμελητή της Παθολογικής Κλινικής.

Δημοσίευσε αρκετά ιατρικά άρθρα και εξέδωσε δύο βιβλία: Από το σύμπτωμα στη γαστρεντερική νόσο - 1η έκδ. - Αθήνα : Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2008.

Η κλινική προσέγγιση της γαστρεντερικής νόσου (παθοφυσιολογία - διαφορική διάγνωση - θεραπεία) – Αθήνα: Ιατρικές Εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης, 2000 .

Το 1964 παντρεύτηκε την Ελένη Χαβέλα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τη Χρύσα και τον Βασίλη.

Απεβίωσε στις 13 Οκτωβρίου 2016, στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Αγαπούσε την ποίηση και την Ιατρική, και λάτρευε τον «λεβέντη τον Αστακό», όπως συνήθιζε να λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad