Παναγιώτης Χολής: Ελλείμματα - δάνεια - αυξήσεις τελών. Η αλήθεια με υποστηρικτική ματιά!!! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Ιανουαρίου 2017

Παναγιώτης Χολής: Ελλείμματα - δάνεια - αυξήσεις τελών. Η αλήθεια με υποστηρικτική ματιά!!!

Του κ. Παναγιώτη Χολή.

Το 2017 βρίσκει του δημότες του Δήμου Ξηρομέρου χρεωμένους με 1.300.000 € μετά από διετή υπέρ - προσπάθεια και κοπιαστικό αγώνα της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη.

Χρειάστηκε πραγματικά υπερπροσπάθεια για να ολοκληρωθεί το θεάρεστο έργο της ‘πτώχευσης‘ και του «αναγκαστικού» δανεισμού για την υποθήκη του μέλλοντος του Δήμου και των Δημοτών.

Άξιοι συμπαραστάτες σε τούτο το επίτευγμακαι τα υπάκουα μέλη του συνδυασμού του που εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πιστοί στον όρκο που έδωσαν, έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου, να κατασπαταλήσουν τα όποια έσοδα σε μικροέργα με την πιο αξιόπιστη και αδιάτρητη μέθοδο παγκοσμίως, των απ' απευθείας αναθέσεων.

Πιστοί στις υποσχέσεις τους, τις προεκλογικές, δεν παρέκκλιναν ούτε πόντο και η μοιρασιά της σπατάλης, κατανεμήθηκε δίκαια ή τουλάχιστον όσο μπορούσαν πιο δίκαια, φυσικά στους ημετέρους που έβαλαν πλάτη και πρόταξαν τα στήθια στη μάχη της εκλογής.

Στα δύο χρόνια, 2.500.000 € περίπου ήταν το ποσό που μοιράστηκε με απ' ευθείας ανάθεση στις υποστηρικτικές δυνάμεις του Συνδυασμού, που με μεγάλη γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία για τον τόπο πρόσφεραν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ των 1 - 3%. Πρωτοφανής έκπτωση στα χρονικά που εξυπηρετούσε στο έπακρο τα συμφέροντα του Δήμου. 

Δεν θα ασχοληθώ με τα κακόβουλα σχόλια των αντιπάλων που μιλούν για λάθος τακτική και ότι αν οι διαγωνισμοί ήταν πραγματικοί όπως ορίζουν οι νόμοι και υπήρχε ανάπτυξη ανταγωνισμού οι εκπτώσεις θα ήταν από 15 - 55%, όπως γίνονται σε άλλους Δήμους.

Λένε ακόμα ότι με μέσο όρο 30% έκπτωση στα 2.500.000 €, ο Δήμος θα είχε κέρδος περίπου 750.000 €!!! Κουραφέξαλα, που λέγονται από κακοπροαίρετους και ζηλιάρηδες αντιπάλους που δεν καταλαβαίνουν από οικονομία ή μικρό - μακρό - οικονομία. Τους αφήνω και εγώ να τους κρίνει η ιστορία!!! 

Επανέρχομαι να θυμίσω ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα να διοικήσει ένα Δήμο από τον Δήμαρχο, που από τα 25 του χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και το έργο του έχει αναμορφώσει το Ξηρόμερο!!!.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά δεν σκέφτηκαν ούτε πέρασε από το μυαλό τους ποτέ, να αφήσουν τον Δήμο να πτωχεύσει, όπως θα ήθελαν με χαρά οι αντίπαλοί τους και επειδή ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους δεν κρύβονται ούτε την κοπανάνε, μένουν εδώ, λένε την αλήθεια στους παραταξιακούς υποστηρικτές τους και τους καθησυχάζουν ότι όλα θα πάνε καλά. 

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΖΕΙ και με το 1.300.000 € θα συνεχίσουν τον αγώνα για Δυνατό Ξηρόμερο… στα ΔΑΝΕΙΑ, που μέχρι το 2019 που τελειώνει η θητεία τους θα έχει τετραπλασιαστεί, ώστε να παραδώσουν ένα Δήμο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, που θα ξεχωρίζει και θα κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με το παρελθόν και θα βάζει το Δήμο σε πορεία ανάπτυξης και άλλων χρεών. 


Τι δεν καταλαβαίνουν όλοι εκείνοι, που έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν και κατηγορούν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ισοσκελίσει έναν Προϋπολογισμό που δεν κλείνει; Δηλαδή να μη το κλείσουν και να μπει ο Δήμος σε επιτήρηση; Δηλαδή να μη διοικούν τον Δήμο αυτοί που ξέρουν και επέλεξε ο λαός και να τον διοικούν οι επιτηρητές; Καταλάβετε το μια για πάντα, μνημόνια και τρόικες η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Δήμο και καλά θα κάνουν τα αφεντικά του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου να καταλάβουν ότι ο Δήμος Ξηρομέρου ανήκει στους ξηρομερίτες και η δημοτική αρχή θα προστατέψει τα συμφέροντα του με οποιοδήποτε τίμημα και με μεγαλύτερα δάνεια.

Η δημοτική αρχή εργάζεται νυχθημερόν σε κάθε σημείο του Δήμου για να εντοπίσει ύποπτους για την ‘χρεωκοπία’ και διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι θα λάμψει η αλήθεια για το αναγκαστικό δανεισμό και τα ελλείμματα που δημιούργησε...

Η δημοτική αρχή για την προάσπιση των οικονομικών του Δήμου και των δημοτών της, παίρνει μέτρα άμεσα και σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφάσισε την αύξηση των τελών, φωτισμού, ύδρευσης και καθαριότητας και των παγίων, ώστε να ανακουφιστούν για άλλη μια φορά οι δημότες!. Η θεωρία ότι οι αυξήσεις πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και γίνονται μετά από εντολή των δανειστών είναι πέρα για πέρα ψευδείς και αφορούν δεξιές πολιτικές που η δημοτική αρχή καταδικάζει... 

Η δημοτική αρχή εναρμονισμένη πλήρως με την σύγχρονη οικονομία, δεν υποκύπτει στις πιέσεις για μείωση των εξόδων του Δήμου, αφού κάτι τέτοιο θα έπληττε βάναυσα την ‘’κοινωνική’’ πολιτική της, η οποία αύξησε το έλλειμμα κατά 555.334,01 € το 2015 σε σχέση με το 2014, μέσω χορηγιών, δωρεών, επιχορηγήσεων κλπ και κατά 204.803,15 από αυξήσεις άλλων εξόδων. 

Η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στον δημότη, να καλύψει το έλλειμμα και δεν τον αγνοεί. Ο δημότης πάνω από όλα. Για τον δημότη παλεύει, για τον δημότη αναπνέει, για τον δημότη υπερφορολογεί. 


Κλείνοντας το λογύδριο μου θα παρακαλούσα και εγώ με την σειρά μου του αγαπητούς δημοτικούς συμβούλους να υπέρ ψηφίσουν την πρόταση για αύξηση των τελών και θα τολμούσα να τους πω: τολμήστε κάντε την υπέρβαση και προτείνετε μεγαλύτερες αυξήσεις, για να τελειώνουμε μια για πάντα με τα ελλείμματα και τα χρέη.

Με την απόφαση σας για σύναψη δανείου ποσού 1.300.000 € και για αύξηση των τελών η ιστορία θα σας δικαιώσει, οι δημότες θα σας ευγνωμονούν και ο δρόμος για μεγαλύτερα γλέντια, συγγνώμη, για μεγαλύτερα ελλείμματα ήθελα να πω, ανοίγει διάπλατα.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ, ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ (ο άλλος…)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad