Χρήστος Σπίρτζης: Την Μεγάλη εβδομάδα παραδίδεται στο σύνολό της η Ιόνια Οδός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Φεβρουαρίου 2017

Χρήστος Σπίρτζης: Την Μεγάλη εβδομάδα παραδίδεται στο σύνολό της η Ιόνια Οδός

Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ έκανε μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Για το πότε θα παραδοθεί η Ιόνιας Οδος ο Υπουργός απάντησε:
"Την Ιόνια θα την χρησιμοποιήσουμε το Πάσχα, όπως και το Κόρινθος-Πάτρα στο σύνολό της. Μπορεί να υπάρχει μια πολύ μικρή καθυστέρηση σε δύο τμήματα, λόγω των απαλλοτριώσεων οι οποίες είχαν καθυστερήσει πολύ να γίνουν μέχρι να βγουν δικαστικές αποφάσεις.Είναι περίπου 3 χλμ συνολικά, αυτό μπορεί να μας φέρει μια καθυστέρηση ενός μήνα για το συγκεκριμένο τμήμα των 15 χλμ, αλλά όλη η υπόλοιπη Ιόνια, από το Αντίριο μέχρι τα Γιάννενα θα είναι έτοιμη και θα μας δοθεί η ευκαιρία την μεγάλη εβδομάδα, να τα πούμε ξανά από κοντά και στην Πρέβεζα και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου για να γιορτάσουμε με όλους τους Ηπειρώτες και την Δυτική Ελλάδα, την κατασκευή και την παράδοση αυτού του αυτοκινητοδρόμου."

Σχετικά με την Αμβρακικός Οδό:
"Η Αμβρακία Οδός θα γίνει.Είναι δέσμευση!Όπως γνωρίζεται τα προβλήματα που υπήρχαν όταν παραλάβαμε την κυβέρνηση με τις 4 εργολαβίες και η απόφαση που έχουμε λάβει είναι το ένα τμήμα, η μία εργολαβία να ολοκληρωθεί με την υπάρχουσα σύμβαση, αυτή που είναι πιο κοντά στην Λευκάδα και έχει ξεκινήσει ήδη η υπηρεσία να καταγράψει τις υπολοιπόμενες εργασίες, ώστε να βγει ένα έργο σκούπα, να τελειώσουμε με αυτό το δρόμο.Όπως είχαμε μια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κάνω και μία συνάντηση και με το Δήμαρχο για να ολοκληρωθεί και η μελέτη που έχει αναθέσει το Υπουργείο, αλλά κυρίως η κατασκευή της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό."

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό ο κ. Σπίρτζης είπε:
"Αποφεύγω να κάνω τέτοιου είδους προβλέψεις, χρονικές.Όχι για να μην δεσμευόμαστε σε κάτι, γιατί είναι τόσο περίπλοκες μερικές διαδικασίες που δεν θα ήθελα να είμαστε ανακόλουθοι. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι η μελέτη ολοκληρώνεται τον Ιούλιο, θα γίνει μία διαβούλευση για να βρούμε βέλτιστες τεχνικές σε σχέση με το κόστος του έργου και θα προχωρήσουμε πάρα πολύ σύντομα Η Χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων."

Για το γεγονός ότι ο το Αγρίνιο δεν έχει πρόσβαση στην Ιόνιας οδό ο κ.Σπίρτζης ανέφερε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος για τις προηγούμενες κυβερνήσεις:
"Είναι ο καλός σχεδιασμό που είχε προβλεφθεί για το δρόμο όπως ξέρετε, δηλαδή δεν υπήρχε άμεση σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αυτό είναι ένα έργο που διαπραγματευόμαστε τώρα. Θέλουμε να δούμε ποια είναι η βέλτιστη χάραξη αυτού του δρόμου. Έχει πρόταση συγκεκριμένη ο Δήμαρχος Αγρινίου, την έχουμε δει και έχουμε επίσης δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν αυτού του είδους οι συνδέσεις.Είναι απαράδεκτο, οι μεγάλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου να μην είναι συνδεδεμένες με την Ιόνια Οδό.Είναι ως ανέκδοτο θα έλεγα."

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad