Σε τίτλους :
Αρχική » » Ο Αστακός είχε… «Θέμα Χημείας»

Ο Αστακός είχε… «Θέμα Χημείας»

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 17:50 | 0 σχόλια

Μπορεί η ψυχαγωγία να συνδυαστεί με τη μάθηση; Μπορεί η μάθηση να γίνει παιχνίδι; Οι μαθητές του Αστακού την Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Απριλίου απάντησαν… «ναι»!

Η ομάδα Θεατρόνιο παρουσίασε την εκπαιδευτική - διαδραστική παράσταση «Θέμα Χημείας», η οποία ενθουσίασε τους μαθητές με το βιωματικό παιχνίδι, τα πειράματα χημείας και το θεατρικό έργο.

Το έργο διαπραγματεύεται το δίλημμα της επαγγελματικής κατεύθυνσης ενός εφήβου ανάμεσα στο να σπουδάσει Χημεία και να ακολουθήσει το όνειρό του στον Αθλητισμό. Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν, στην απόφαση του...

«Χτίσαμε μια παράσταση, με ελάχιστα σκηνικά, χιούμορ και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές» αναφέρει ο συμπατριώτης μας χημικός - ηθοποιός και εμπνευστής της ομάδας Θεατρόνιο, Δρ. Γιάννη Γουλές.

Η παράσταση προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα. Τελεί υπό την αιγίδα του «Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων», της «Ένωσης Ελλήνων Χημικών». και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 120 σχολεία.

Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, τον Πρόεδρο Κο. Γεωργούλα, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων Αστακού και Καραϊσκακίου, του Γυμνασίου & Λυκείου Αστακού και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία.

Συντελεστές

Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη, Make ART (ευγενική χορηγία).
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA