Στον Αϊ - Γιάννη τον Καστιώτη ή Ριγανά (ΦΩΤΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Ιουνίου 2018

Στον Αϊ - Γιάννη τον Καστιώτη ή Ριγανά (ΦΩΤΟ)

H ιερά πανήγυρης του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου σήμερα και στο πανέμορφο Καστό συνέρρευσε πλήθος κόσμου από το πρωί για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία αλλά και τη λιτάνευση της εικόνας.

Δεκάδες καραβάκια, ψαράδικα, ταχύπλοα και βάρκες από Μύτικα, Κάλαμο, Λευκάδα, Ιθάκη, Αστακό πιάσαν λιμάνι όπως κάθε χρόνο αυτή την ημέρα στο Καστό για να γιορτάσουν τον Αϊ Γιάννη. Ο ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Αϊ-Γιάννη τον Πρόδρομο και χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Στα θεμέλιά του υπάρχει θολωτός τάφος (πιθανόν παλαιοχριστιανικός) και στους θόλους του τοιχογραφίες αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, έργα του μεγάλου αγιογράφου Σπυρίδωνα Γαζή.

Το πανέμορφο νησάκι του ΚΑΣΤΟΥ είναι στενά συνδεδεμένο με τον ΑΣΤΑΚΟ, καθώς επίσης και το προσκύνημα του Α'Ι'-ΓΙΑΝΝΗ. Αρκετοί κάτοικοι του ΑΣΤΑΚΟΥ έλκουν την καταγωγή τους από εκεί, έτσι οι δεσμοί είναι πολύ στενοί.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!














Φωτορεπορτάζ: Τιμολέων Τσαμποδήμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad