Ιωάννης Τριανταφυλλάκης: Περί Κέντρου Υγείας ο λόγος... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουλίου 2018

Ιωάννης Τριανταφυλλάκης: Περί Κέντρου Υγείας ο λόγος...

Πραγματικά θλίβομαι για τις επιθέσεις που δέχονται οι πολύπαθες δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής μας.

Η πραγματικότητα είναι οτι κάποτε λειτουργούσαν με πολλαπλάσιο προσωπικό (4 ειδικούς και 5 "αγροτικούς", μαίες, νοσηλεύτριες, οδηγούς, φύλακες, διοικητικούς, καθαρίστριες, μαγείρισσες ....). Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, η Δημόσιαι Υγεία δοκιμάζεται και μαζί με αυτήν, οι αντοχές των δημόσιων λειτουργών και πολλές φορές των ασθενών. Η υποστελέχωση και οι περικοπές πόρων στραγγαλίζουν πολλές φορές την εύρυθμη λειτουργία. 

Πάραυτα, το έτος 2018 θεωρώ οτι είναι κατάκτηση μια γυναίκα να μπορεί να απευθυνθεί στον μαιευτήρα της και σε β´βαθμιαία ή γ´ βαθμιαία δομή για να γεννήσει με ασφάλεια και να ελαχιστοποιηθεί έτσι ο κίνδυνος περιγεννητικής θνητότητας και θνησιμότητας. Επίσης , πληροφοριακά να ενημερώσω οτι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του δήμου Ξηρομέρου, χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για να προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς και πάσχοντες. Παράλληλα,  οι χιλιάδες ασθενών που εξυπηρετούνται , πιστοποιούν την εμπιστοσύνη τους σε οργανωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ακόμα και δεκάτης κατηγορίας) και ακόμα περισσότερο το πλήθος των ασθενών που η ζωή τους σώθηκε από την υπερπροσπάθεια του προσωπικού (τροχαία, εμφράγματα, ανακοπές, πνευμονικό οιδήματα, αλλεργικά shock, αιμορραγίες και σοβαρά τραύματα κτλ). 

Σαν πολίτης θα ήθελα στην περιοχή να υπήρχε και να λειτουργεί το πιο σύγχρονο Κέντρο Υγείας ... σε καμιά περίπτωση όμως ,
δεν θα ήθελα να κλείσει ένα "κακό" Κέντρο Υγείας , όπου έστω και ένας "γιατράκος" θα προσφέρει πρώτες βοήθειες και θα είναι εκεί για εμένα, τους συγγενείς μου και γενικότερα τους πολίτες. Όσο για ένα σχόλιο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για κάποιον συνάδερφο μου που παρέπεμψε ένα παιδάκι για ένα ράμματα, θα του πω συγχαρητήρια. Για μένα , καλός γιατρός είναι αυτός που γνωρίζει τα όρια του και τις ανεπάρκειές του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί. "Το μη χείρον ...βέλτιστον" έλεγε ο Ιπποκράτης.  Αν ο συνάδερφος για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνθηκε ανασφαλής , έπραξε σωστά που παρέπεμψε τον ασθενή σε πιο έμπειρο ιατρό. Παρόλα τα προβλήματα , κάποιοι δώσανε και δίνουν τον αγώνα τους και κάποιοι άλλοι πυροβολούν έναν "ασθενή" , όπως είναι η Δημόσια Υγεία αυτές τις κρίσιμες ώρες. Βέβαια , πουθενά λόγος για ευθύνες και αυτοκριτική. Προσωπικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη (και πιστεύω εκφράζω και τους συναδέλφους μου) για τις φορές που μετά από 3 ή 4 ημέρες σερί εφημερίες (μεταφράζεται σε 72-96 ώρες) μπορεί κάποιες ελάχιστες φορές να είμαι κακόκεφος ή κουρασμένος. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις φορές που δεν έχουμε τα μέσα να τρέξουμε στον ασθενή σε όποια άκρη και αν είναι . Αλλά θα εκφράσω και ένα μεγάλο κατηγορώ σε όλους αυτούς που άσκησαν και ασκούν διοίκηση για την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας , με άγνωστους σκοπούς !!!

Με εκτίμηση 
Τριανταφυλλάκης Ιωάννης
"Γιατράκος" ενός Κέντρου Υγείας δεκάτης κατηγορίας 

ΥΓ 1 Θα μπορούσαμε να απομονώνουμε "κακές" στιγμές ,στοχευμένα για να αποδομήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις ...αλλά η ηθική μας δεν το επιτρέπει.
ΥΓ 2 Δηλώνω απογοητευμένος από τις εξελίξεις .
ΥΓ 3 Αυτό που ίσως να μείνει στην περιοχή είναι μια Δημόσια Δομή Υγείας και οτι αυτή μπορεί να προσφέρει .Τα πρόσωπα είναι περαστικά ,προσωρινά και αναλώσιμα (μηδενός εξαιρουμένου)
ΥΓ4 Σαν πολίτες οφείλουμε να προασπίζουμε τα κεκτημένα και να διεκδικούμε την βελτιώση τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad