Συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα "Αιχμή": «Η κοινωνία του Ξηροµέρου είναι έτοιµη να γυρίσει σελίδα...» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα "Αιχμή": «Η κοινωνία του Ξηροµέρου είναι έτοιµη να γυρίσει σελίδα...»

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: «Η κοινωνία του Ξηροµέρου είναι έτοιµη να γυρίσει σελίδα...»

Με προτεραιότητα στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δήμου Ξηρομέρου, κατεβαίνει στις εκλογές ο γνωστός γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Διεκδικεί τον δήμο με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο και εντάσσονται σε ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο, με στόχο την διαμόρφωση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου μακριά από τη διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό.


Πώς πάρθηκε η απόφαση για διεκδίκηση του δήμου Ξηρομέρου;

Υπήρξε μια πρωτοβουλία ώστε να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων άνθρωποι που μας ενώνει η αγάπη και τον ενδιαφέρον για τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, καθώς και ο προβληματισμός μας για την ανάπτυξη της περιοχή μας που η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει αρκετά πίσω. Μέσα από γόνιμο διάλογο και δημιουργικές προτάσεις κα με κοινή συνισταμένη ένα πλαίσιο αρχών που όλους μας εξέφραζε, καταλήξαμε ότι θα πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να πάρει σάρκα και οστά με την δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές τον Μάϊο του 2019. Αποδέχτηκα την πρόταση, που ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα, να είμαι ο επικεφαλής του ΝΕΟΥ αυτού σχήματος.


Ποιοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια;

Θα ήθελα να σας ότι γνώμονας μας υπήρξε καταρχήν η δημιουργία ενός συνδυασμού που θα φέρει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ανεξαρτησίας και της υπερκομματικότητας, τα χαρακτηριστικά των νέων ιδεών και των ολοκληρωμένων προτάσεων, τα χαρακτηριστικά της υπεράσπισης της δημοκρατικής έκφρασης των τοπικών κοινωνιών πέρα από μηχανισμούς, τα χαρακτηριστικά της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Έτσι άνθρωποι κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής θέσης και διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων είναι μαζί μας. Κάθε μέρα που περνάει, κυρία Βήττα, όλο και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν την ΝΕΑ παράταξή μας όλο και περισσότεροι δημότες παρέχουν τη στήριξή τους και εκδηλώνουν ενδιαφέρον , για να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου μακριά από τη διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό.


Ποια είναι η βασικότερη έλλειψη, το μεγαλύτερο κενό θα λέγαμε, στον δήμο Ξηρομέρου, η κάλυψη του οποίου θα αποτελέσει προτεραιότητά σας;

Το μεγαλύτερο κενό στο Δήμο Ξηρομέρου είναι ένα ολοκληρωμένο και κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης. Ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Όπως όλοι γνωρίζουμε το ΞΗΡΟΜΕΡΟ είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές σε όλα τα επιπεδα που δυστυχώς για πολλούς λόγους δεν έχει αξιοποιηθεί. Να θυμίσω εδώ το λιμάνι στο Πλατυγιάλι, τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας από τον Αστακό μέχρι τον Μύτικα , τον ορεινό όγκο με τα μοναδικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, την αλιεία, το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό το σχεδιο λοιπόν θα θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα. Ένα σχέδιο με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής μας, στηριζόμενοι στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που διαθέτουν και οι τρεις Δημοτικές μας ενότητες. Αστακός, Φυτείες και η Αλυζία.


Υπάρχει ο σχεδιασμός σας για την επόμενη ημέρα;

Ήδη δουλεύομε εντατικά πάνω σ’ αυτό. Έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές, και το επόμενο διάστημα θα τις αυξήσουμε, με ειδικούς, τεχνοκράτες αλλά και νέους επιστήμονες από το Ξηρόμερο που τους θέλουμε διπλά μας να μας βοηθήσουν . Επίσης είμαστε σε επαφή με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, του κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του τόπου μας ώστε να εκπονήσουμε ένα συνολικό σχέδιο δράσης. Και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι γιατί το θέλουμε εμείς αλλά κυρίως γιατί η κοινωνία του Ξηρομέρου είναι έτοιμη να γυρίζει σελίδα και να κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με ελπίδα και προοπτική. 
 

Πηγή: Εφημερίδα "Αιχμή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad