Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιανουαρίου 2019

Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών


- Υπερψηφίστηκε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. 
- "Ναι" από: Κουντουρά, Παπαχριστόπουλο, Παπακώστα, Θεοδωράκη, Λυκούδη, Μαυρωτά, Θεοχαρόπουλο και Δανέλλη Παρών ο Ψαριανός. 
- Επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή και τον Πρόεδρο της Βουλής. 
- Πανό σήκωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Με 153 “ναι” και 146 “όχι” και ένα παρών ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από 38,5 ώρες και 200 ομιλητές η ιστορική συνεδρίαση έλαβε τέλος με την Συμφωνία να επικυρώνεται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία ήταν επεισοδιακή σε πολλά της σημεία. Και αυτό που συμπεραίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με τις τρεις ψήφους του Ποταμιού.


Η ονομαστική ψηφοφορία δεν είχε εκπλήξεις καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σχηματίσθηκε από τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων πλέον βουλευτών: Έλενας Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Κατερίνας Παπακώστα, Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Λυκούδη, Γιώργου Μαυρωτά, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Σπύρου Δανέλλη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών». Αίσθηση προκάλεσε και το όχι του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή και τον Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων

Η ονομαστική ψηφοφορία σημαδεύτηκε από ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης φώναξε «ΟΧΙ στην Προδοσία». Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, είπε ότι τέτοια ψήφος δεν υπάρχει ο βουλευτής μπορεί να αλλάξει εάν θέλει να προσμετρηθεί αντιθέτως δεν θα προσμετρηθεί.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν και να χειρονομούν, διακόπτοντας την ομαλή ροή της ψηφοφορίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι δεν θα αφήσω να γίνει επεισόδιο, η ψηφοφορία είναι ιστορική και γι αυτό δεν θα αφήσω να δημιουργήσετε επεισόδιο. Και εξήγησε ότι κανένας μπορεί να ψηφίσει «ΝΑΙ» «ΟΧΙ» ή «ΠΑΡΩΝ» Δεν υπάρχουν ούτε « ΝΑΙ στον θρίαμβο» ούτε «ΟΧΙ στην Προδοσία».

Και ουσιαστικά για να λήξη την ένταση, ο κ. Νίκος Βούτσης είπε ότι ο κ. Μπαρμπαρούσης ψήφισε «ΟΧΙ» και η ψήφος του προσμετρήθηκε στις αρνητικές. Λίγο αργότερα, όμως μια δεύτερη προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα επιχείρησε και ο Ηλίας Κασιδιάρης της ΧΑ που όταν εκφωνήθηκε να ψηφίσει είπε «Καληνύχτα…» Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πάλι με ψυχραιμία είπε «τι κάνετε τώρα, γιατί φωνάζετε, όσο και να θέλετε να δημιουργήσετε επεισόδιο αυτό δεν θα γίνει… μην φωνάζετε αρκετές, σήμερα και έξω επειδή έβρεχε δεν είχε και πολλές φωνές…» και είπε στους ψηφολέκτες, ο κ. Κασιδιάρης ψήφισε «ΟΧΙ».

Επεισόδιο όμως δημιούργησε και ο βουλευτής της ΕΚ Γιάννης Σαρίδης που σήκωσε ένα πανό. Αμέσως και εκεί έδρασε πυροσβεστικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λέγοντας «τι κάνετε εκεί» ο κ. Σαρίδης ψήφισε «ΟΧΙ».

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια σημαδεύτηκε από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις όχι μόνο των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό αλλά και των βουλευτών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad