ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Αγρινίου για το θανατηφόρο ατύχημα στον Αστακό: "Οι ευθύνες της εταιρίας για τον θάνατο του εργαζόμενου είναι τεράστιες" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Αγρινίου για το θανατηφόρο ατύχημα στον Αστακό: "Οι ευθύνες της εταιρίας για τον θάνατο του εργαζόμενου είναι τεράστιες"

Θανατηφόρο ατύχημα συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στην μονάδα παραγωγής ψαριών ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ στην περιοχή του Αστακού στο νησάκι Πεταλάς.

Εργαζόμενος 51 ετών βρέθηκε νεκρός στα βράχια με πιθανή αιτία την ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαινε λόγο ακραίων καιρικών φαινομένων (δυνατοί άνεμοι, φουσκωμένη θάλασσα) σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζόμενων της επιχείρησης. Ο άτυχος εργαζόμενος ήταν έμπειρος στην εργασίας του και ήταν υπάλληλος της εταιρίας για 25 χρόνια περίπου.

Εδώ τίθεται το ερώτημα πως ένας εργαζόμενος, με την εμπειρία του θανόντα, εκτίμησε λάθος τις καιρικές συνθήκες και πως η εταιρία δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μη μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων της όταν αναγκάζονται να δουλεύουν με ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζόμενων ο 51χρονος την μέρα του ατυχήματος είχε βάρδια φύλακα των μονάδων, βάρδια όπου και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν έχει γίνει με επικίνδυνες συνθήκες και το ότι δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα κάποιο ατύχημα ήταν απλά θέμα τύχης. Η ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ και άλλες εταιρίες έχουν εξαγοραστεί από εταιρίες Αμερικάνικων συμφερόντων και έχουν απαγορεύσει τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενους και όποιος δεν συμμορφώνεται χάνει την δουλειά του. Οι ευθύνες της εταιρίας για τον θάνατο του εργαζόμενου είναι τεράστιες και πρέπει οι κρατικές αρχές να ερευνήσουν πλήρως τα αίτια που έφεραν αυτό το τραγικό συμβάν και να αποδοθούν ευθύνες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του θύματος.

Πρέπει να επιβάλλεται η τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας ώστε να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα

ΝΑ ερευνηθεί άμεσα από τις κρατικές αρχές η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες

ΟΙ εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες και που δεν μπορούν να καταπατώνται για το κέρδος κανενός. 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad