Συμφωνία των Πρεσπών: Πόσο σανό να φάμε ακόμα; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Πόσο σανό να φάμε ακόμα;

- Συμφωνία των Πρεσπών: Μπορεί η κυβέρνηση να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επωφελής, χωρίς όμως να μας εξηγεί τι κερδίζει η Ελλάδα από αυτή την διαπραγμάτευση

- Ο Κώστας Τσιτούνας εξηγεί γιατί με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μπαίνει η «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ στη Μακεδονία




Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Οι διαπραγματεύσεις είναι παζάρια, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις... Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ από τον κ. Τσίπρα είναι τι κέρδισε η Ελλάδα από την κατάπτυστη - κατά κοινή ομολογία - συμφωνία που επεξεργάστηκε με τον Ζόραν Ζάεφ, έναν πρώην δήμαρχο που «λαδώθηκε» για 160 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύθηκε μια συμφωνία σε έναν εμμονικό θαυμαστή του Γιαρουζέλσκι, τον οποίο στη συνέχεια πέταξε μέσα σε λίγες ώρες εκτός υπουργείου Εξωτερικών.

Εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Τσίπρας και η παρέα του επιχειρούν να αλλάξουν το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας με βάση την παγκοσμιοποίηση, την πολυπολιτισμικότητα και ιδεοληψίες του τύπου «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», αλλά και φαιδρότητες του τύπου: «δεν υπάρχουν σύνορα», απόψεις που έχει υιοθετήσει δημοσίως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άραγε το «θεματικό κέντρο» της συμφωνίας, το όνομα των Σκοπίων;

Όχι βέβαια. Αυτά είναι παραμυθάκια για ιθαγενείς.


Άπαντες γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ και οι ξένες δυνάμεις (ΗΠΑ και Γερμανία) επιθυμούν διακαώς να μπουν στη Βαλκανική και να σταματήσουν την ενεργειακή επέλαση του Ρωσικού παράγοντα ο οποίος διοχετεύει την Ευρώπη - μέσω Τουρκίας - με φυσικό αέριο.

Η «Ατλαντική συμμαχία» ποντάρει στα πετρέλαια της Μεσογείου προκειμένου να πουλάει φθηνότερη ενέργεια στην Ευρώπη και να υπάρξει απεξάρτηση από τον Ρωσικό προμηθευτή.

Τα παραπάνω βεβαίως δεν τα αποκαλύπτει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αρέσκεται μόνο στα ευφυολογήματα ότι η χώρα μας θα γίνει παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και ότι λύνει ένα πρόβλημα ονοματολογικό που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες.

Το μέγα ψέμα περί ονοματολογικού ζητήματος

Μόνο που όπως καταλάβατε το πρόβλημα δεν είναι διόλου ονοματολογικό.

Αρκετά με το «σανό» του κ. Τσίπρα. Είναι πολύ μικρός και αδαής για να κοροϊδεύει όλους τους πολίτες.

Αν διαθέτει έστω και ένα ψήγμα πολιτικής αξιοπρέπειας πρέπει να βγει καθαρά στον ελληνικό λαό και να ομολογήσει τι έχει λάβει η χώρα μας, ως αντιστάθμισμα από αυτή την παραχώρηση.

Διότι αν δεν έχουμε λάβει απολύτως τίποτα, τότε οι άνθρωποι είναι και ανίκανοι και εθνικά επικίνδυνοι.

Η ίδια η Ιστορία διαψεύδει τον Τσίπρα και τους παροιμιώδεις ανεύθυνους ισχυρισμούς του, ότι μετά και τις τελευταίες αλλαγές στις τροποποιήσεις του σκοπιανού Συντάγματος «δεν υπάρχει ζήτημα γλώσσας ή εθνότητας, υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής κερδοσκοπίας», κατηγορώντας ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον διέψευσε όμως ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ: «Υπάρχει κρυστάλλινη και κατηγορηματική επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας» δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της FYROM από το βήμα της σκοπιανής βουλής.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί πλέον το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση» διαλαλεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Ζάεφ και ταυτόχρονα παραγγέλνει χιλιάδες διαβατήρια με το σκέτο όνομα «Μακεδονία».

Ο στόχος δεν ήταν να μπει η «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Ο στόχος ήταν να μπεί το ΝΑΤΟ στη Μακεδονία και στα Βαλκάνια και να αλλάξει τα σύνορα κατά το δοκούν.

Κι αυτό το σχέδιο ο Τσίπρας το έδωσε τσάμπα; Μπιρ παρά;

Διότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα αντάλλαγμα.

Αν δεν υπάρχει κανένα αντάλλαγμα, τότε δε μιλάμε για διαπραγμάτευση αλλά για ενδοτισμό και υποχωρητικότητα.

Κάποτε, σε μια συνομιλία που είχα με έναν Έλληνα κορυφαίο σκηνοθέτη μου είχε επισημάνει μια πολύ εύστοχη παρατήρηση:

«Οι Έλληνες πρωθυπουργοί πρέπει να κυκλοφορούν με τα παντελόνια καταβασμένα...».

Τον ρώτησα:

«Γιατί το λες αυτό;»

Η απάντηση που μου έδωσε, μου προκάλεσε γέλιο και προβληματισμό:

«Για να μην χάνουν χρόνο όταν τους πηδάνε».

ΥΓ: Ίσως οι σύμβουλοί του θα πρέπει να τον ενημερώσουν τι λέει ο λαός για το πρόσωπό του...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad