Πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι - Αγωνία για τον πιλότο - Σταμάτησαν οι έρευνες για σήμερα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Ιανουαρίου 2019

Πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι - Αγωνία για τον πιλότο - Σταμάτησαν οι έρευνες για σήμερα

- Οι διασώστες σταμάτησαν τις έρευνες για σήμερα
- Νέα επιχείρηση το πρωί
- Βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην επιχείρηση

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι ανοιχτά του Κρυονερίου. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στο νερό αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το αεροσκάφος.

Ο ψαράς που ειδοποίησε και το Λιμενικό την στιγμή του συμβάντος βοήθησε με το να υποδείξει το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρέματα είναι τέτοια που μπορεί να έχουν μεταφέρει το αεροσκάφος σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που έπεσε στη θάλασσα.

Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12:29. Από εκείνη τη στιγμή αγνοείται, ενώ ο συναγερμός σήμανε στις 13:20, όταν ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του. Στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εκ νέου την αναζήτηση προκειμένου να βρεθεί ο πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς.Οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν, ωστόσο ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος πιλότος διαμένει στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγυιάς ενώ έχει καταγωγή απο Ιωάννινα.

Πρόκειται για απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου.

Είναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Το ένα μαθητής γυμνασίου και το άλλο δημοτικού.




Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ στο σημείο

Από τον πρώτο συναγερμό κινητοποιήθηκε άμεσα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και μετέβη στο σημείο, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες και συμβουλές στον διοικητή σκηνής και στη συνέχεια οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωπο να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad