Συμφωνία των Πρεσπών - «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την για πόρνη» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών - «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την για πόρνη»


«Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την για πόρνη».
Οδυσσέας Ελύτης 

Η έννοια της δημοκρατίας (δήμος+κράτος προς υπενθύμιση μερικών) αναφέρεται στην εξουσία που πηγάζει και ασκείται από το λαό και μόνο (συγχωρέστε τους, μπορεί να έλειπαν από το σχολείο εκείνη την ημέρα και να μην παρακολούθησαν το συγκεκριμένο μάθημα). Έτσι, μη έχοντας την απαιτούμενη διανοητική διαύγεια και καθοδηγούμενοι από αντιδημοκρατικά φρονήματα, μία μερίδα ανιστόρητων πολιτικών, όχι μόνο δεν αντιπροσώπευσαν τη βούληση του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να τον λοιδορήσουν και να τον χλευάσουν, να τον αποκαλέσουν ακόμα και φασίστα, αυτοί που αποδείχθηκαν οι μεγαλύτερα φασίστες της ιστορίας.

Στο νου μου έρχεται η μορφή του Γερμανού Καραβαγγέλη και η σκιά του Παύλου Μελά, που εγείρει τη φωνή της συνείδησης μου και τη μετατρέπει σε οργή. Άραγε οι 153 πολιτικάντηδες της συμφοράς, είχαν επίγνωση της προδοσίας που διέπραξαν;;; Ποια επίγνωση(;) η έννοια αυτή προϋποθέτει και συνείδηση, λέξη άγνωστη για τους δωσίλογους και τους προδότες!

Σήμερα, επίσημα πλέον σαν ελληνικός λαός έχουμε υποστεί μια από τις μεγαλύτερες εθνικές μας ήττες. Με αναίδεια και θράσος παραχαράσσουν και εκφυλλίζουν την ελληνική ιστορία. Ναι, με αυτή την συμφωνία όντως πέρασαν στην ιστορία αλλά το θέμα είναι ως τι πέρασαν, σίγουρα ως προδότες. Άλλωστε, είναι γνωστό και δη στην ελληνική ιστορία ότι η προδοσία έρχεται πάντα από μέσα. Ξεκίνησαν με την Μακεδονία και σε λίγο θα έχουν ξεπουλήσει ολόκληρη τη χώρα... Την έβγαλαν στο σφυρί για να επιβιώσουν πολιτικά, κανείς όμως δεν τους είπε ότι η ιστορία και τα ιδανικά της δεν εξαγοράζονται με όλες τις εξουσίες του κόσμου.

Με δολοπλοκίες (βλέπε εξαγορά συνειδήσεων) και αντιδημοκρατικές ενέργειες (άρνηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος) που παραπέμπει σε άλλου είδους καθεστώτα, μια κυβέρνηση πολλαπλών αποχρώσεων αποτελούμενη από ετερόκλητους λαοπλάνους δεν δίστασε να παραδώσει ταυτότητα, γλώσσα και εθνότητα σε ένα κρατίδιο της συμφοράς, που έτυχε να καταλαμβάνει ένα μηδαμινό χώρο στο χάρτη.

Ζυπίδου Βαρβάρα 
Απόφοιτη Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad