Σκέψεις και ερωτήματα ενός πολίτη για την κήρυξη του Δήμου Ξηρομέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιανουαρίου 2019

Σκέψεις και ερωτήματα ενός πολίτη για την κήρυξη του Δήμου Ξηρομέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Δημόσιος διάλογος - Υπέρβαση εκσκαμμένων

Με έκπληξη διαπίστωσα ως ελάχιστος πολίτης του Δήμου Ξηρομέρου, ότι κατόπιν αιτήματος του Δήμου , Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε το Δήμο σε κατάστασή εκτάκτου ανάγκης , για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 23-01-2019 .

Θα μπορούσε κανείς να αναγνώσει την εν λόγο κήρυξη από διάφορες οπτικές .

Δυστυχώς η ρεαλιστική ανάγνωση είναι μία, η οποία υποτιμά τους δημότες του Ξηρομέρου.

Δεν έγινε κάτι ασυνήθιστο και καταστροφικό από απόψεως καιρικών φαινομένων.

Κατά συνέπεια γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα :
  • Ποιες είναι οι ζημιές της θεομηνίας
  • Ποιο είναι το σχέδιο αποκατάστασης των επιπτώσεων αυτής
  • Ποιο είναι το κόστος των εν λόγο έργων αποκατάστασης
Μήπως πρόκειται για δημόσιο χρήμα που θα διοχετευθεί στο Δήμο το οποίο θα αναλωθεί για την αθέμιτη πρόσκληση ψήφων στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν.

Θα θυμίσω το σεισμό της Λευκάδας το Νοέμβριο του 2015 που δεν υπήρχαν επιπτώσεις στο Ξηρόμερο , αλλά ο Δήμος κηρύχτηκε σεισμόπληκτος και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με την μέθοδο της ποσόστωσης εισήχθηκαν στα πανεπιστήμια στερώντας από άλλους μαθητές την εισαγωγή , οι οποίοι είχαν κοπιάσει και διέθεταν τα προσόντα.

Ποια είναι η έννοια του δημοσίου χρήματος , είναι χρήμα που πέφτει στην περιοχή από τον ουρανό για να διαποτίσει και να ξεδιψάσει το διψασμένο Ξηρόμερο ή προέρχεται από την υπερφορολόγηση τον πολιτών .

Να σημειώσω ότι δεν είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Πηγή: Facebook (Φ. Σ.)

2 σχόλια:

  1. Σκεπτόμενος ρεαλιστικά όμως ίσως και να έγινε ώστε να έρθουν κάποια χρήματα ώστε να γίνουν κάποια...έργα!!λιγότερες πιθανότητες έχει αυτό σαν σενάριο άλλα καλό είναι να σκεπτόμαστε και την άλλη,με λιγότερες πιθανότητες πλευρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως σκεπτόμενος ρεαλιστικά να υπάρχει και η πιθανότητα στο να μπουν κάποια χρήματα ώστε να γίνουν κάποια έργα μέσω της ε.α.ας σκεφτούμε και Αυτή την πλευρά και ας έχει σαν σενάριο τις λιγότερες πιθανότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad