Έρχεται χιονιάς «τέρας» - Προ των πυλών η σφοδρότερη κακοκαιρία για φέτος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Ιανουαρίου 2019

Έρχεται χιονιάς «τέρας» - Προ των πυλών η σφοδρότερη κακοκαιρία για φέτος

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και για τις επόμενες δύο ημέρες.

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Σοφία» είναι προ των πυλών και αποτελεί το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ελλάδα το φετινό χειμώνα.

Τα ακραία για τη χώρα μας φαινόμενα θα αρχίσουν να χτυπούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης τη βόρεια Ελλάδα, με σφοδρότατες χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν χιονόστρωση ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι το πρωί ο χιονιάς θα έχει κυκλώσει όλη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις… βάρκες μιας και οι προβλέψεις δίνουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Με λίγα λόγια, το πρωί της Πέμπτης, από τη Λαμία και πάνω θα είναι τα πάντα λευκά!

Νοτιότερα τώρα, στη Στερεά Ελλάδα θα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ στα ορεινά των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρότατες. Από τις μεσημεριανές ώρες θα χιονίσει και στα πεδινά ενώ δεν αποκλείεται και η χιονόστρωση.

Όσον αφορά την Αττική, από το πρωί της Πέμπτης θα χιονίζει και πάλι στην Πάρνηθα ενώ από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια.

Σε όλη τη χώρα το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός.



Προειδοποίηση Καλλιάνου: Θέλει μεγάλη προσοχή - Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος δίνει, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, έναν χάρτη με τις περιοχές όπου θα χιονίσει περισσότερο και είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα.

Αναλυτικά, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει: 

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη) θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ :

Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από απόψε τα μεσάνυχτα (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ SOS

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους παρακάτω νομούς:

- Φωκίδας

- Ευρυτανίας

- Φθιώτιδας

- Τρικάλων

- Καρδίτσας

- Λάρισας

- Μαγνησίας

- Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)

- Πιερίας

- Ημαθίας

- Σερρών

- Δράμας

- Ροδόπης

- Έβρου

Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως τονίζω ότι πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους νομούς που προανέφερα


ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές».


Καιρός: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την ΕΜΥ

Στο μεταξύ, η ΕΜΥ εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Αναλυτικά, το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει:

«Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (Τέταρτη 02-01-2019) το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες - κυρίως - περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad