Σαρώνει η «Ωκεανίδα» με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Φεβρουαρίου 2019

Σαρώνει η «Ωκεανίδα» με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους


Τα... δόντια της δείχνει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/02/2019) η κακοκαιρία «Ωκεανίδα», με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις από τον Έβρο έως και τη Θεσσαλία, το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη - Στη Θεσσαλονίκη χιόνισε στο κέντρο της πόλης, ενώ ο χιονιάς έχει κάνει την εμφάνισή του και στα ορεινά του νομού Αττικής.


Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo.gr, η θερμοκρασία από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα καταγράφει μεγάλη πτώση, ενώ χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η «Ωκεανίς» θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα (25/02/2019).

Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (23/02/2019) οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα περιοριστούν σημαντικά.

Ριπές ανέμου: Σε ποια περιοχή ο άνεμος ξεπέρασε τα 120 χλμ./ώρα


Την ίδια στιγμή, προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές όπου οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί καταγράφουν ριπές άνω των 100 km/h.

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 17:00 το Σάββατο η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν «κολλημένο» στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 500 μέτρα). Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα βόρεια και βορειοδυτικά προάστια, ενώ στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί χιονόπτωση σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή (24/02)

Την Κυριακή (24/02/2019) στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες. Στη Βόρεια Ελλάδα πάντως οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται και πάλι η Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad