Δημήτρης Στρατούλης: Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Στρατούλης: Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πρώην Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στον Αστακό.

Σε πολύ λίγες ημέρες το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό, με απόφαση της διοίκησης της, οδηγείται προς κλείσιμο.

Με αγανάκτηση διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί προκλητικά και δεν κάνει τίποτε να το αποτρέψει, παρά τα έντονα διαβήματα, τους αγώνες και κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) έχει εξαφανιστεί.

Εάν αυτή η απόφαση εφαρμοστεί, θα αποτελέσει ένα διαρκές οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων του Ξηρομέρου και θα υπονομεύσει κάθε ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης του.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην Εθνική Τράπεζα. Στην τράπεζα αυτή το δημόσιο έχει ακόμα συμμετοχή και η κυβέρνηση μπορεί, εάν θέλει, να αποτρέψει ακραίες αντικοινωνικές αποφάσεις της Διοίκησής της, όπως αυτή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στον Αστακό. Θέμα πολιτικής βούλησης είναι και δυστυχώς η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν την έχει.

Με αυτή την έννοια, η κυβέρνηση έχει βαρύτατες και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες που αφήνει να εφαρμοστεί μία απόφαση, που πλήττει θανάσιμα κάθε οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στον Αστακό και στα δεκάδες χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.

Καλώ έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει για την ακύρωση αυτής της αντικοινωνικής απόφασης της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Αθήνα 9/2/2019 

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad