Τα «έργα» και οι ημέρες του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο λιμάνι του Μύτικα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Μαρτίου 2019

Τα «έργα» και οι ημέρες του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο λιμάνι του Μύτικα


Τα «έργα» και οι ημέρες του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο λιμάνι του Μύτικα. 

Το Ιανουάριο του 2015 όλοι χαρήκαμε στο άκουσμα της είδησης ότι ο Δήμος μας απέκτησε Λιμενικό Ταμείο, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι εκείνη την περίοδο. Οι ενέργειες όλες είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γαλούνης, μπήκε με το δεξί στον αστερισμό της οικειοποίησης του καθετί, αναφέροντας ψευδώς ότι είχαμε άλλη μία δέσμευση της δημοτικής αρχής που έγινε πράξη.

Στο παρόν δελτίο τύπου, θα αναφερθούμε σε 2 μεγάλα θέματα που αφορούν τον Μύτικα και για τον Αστακό θα μιλήσουμε επίσης ανάλογα εντός λίγων ημερών.

Τα 2 αυτά θέματα προεκλογικά πωλούνται σαν μεγάλα επιτεύγματα του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς κανένα ωστόσο να έχει γίνει (!!!!) και όλως τυχαίως πήραν μπροστά στον τελευταίο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής και πλασάρονται στους πολίτες ως μεγάλη επιτυχία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αρκούνταν σε εργάκια των 5.000 € που δίνονταν δεξιά και αριστερά για φώτα, καθαρισμούς λιμανιού, πρόσδεση πλωτών, καθαρισμούς παραλιών κλπ., χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς στόχευση.

Αλήθεια πόσα χιλιάρικα χρειάζονται για να επισκευαστούν πραγματικά τα 17 φωτιστικά του λιμανιού του Μύτικα; Έχουν κοπεί μέχρι σήμερα πάνω από 24 χιλιάρικα ευρώ εντάλματα πληρωμής γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό και δείτε παρακάτω χθεσινές φωτογραφίες στο λιμάνι του Μύτικα. Από τα 17 φωτιστικά ανάβουν τα 8. Στο σπίτι σας κύριοι διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο, έτσι κάνετε;

1. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμανιού Μύτικα: Ο κ. Γαλούνης μας ανακοίνωσε δημόσια ότι καθορίστηκε η χερσαία ζώνη του λιμανιού του Μύτικα, το οποίο φυσικά αποτελεί συνειδητό ψέμα και παραπλάνηση. Ο καθορισμός χερσαίων ζωνών γίνεται με την έκδοση ΦΕΚ και ΦΕΚ δεν υπάρχει. Αν τα λέμε λάθος αναμένουμε απάντηση να μας βάλετε στη θέση μας κ. Γαλούνη.

Στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για ένα πραγματικό εμπαιγμό. Τρία χρόνια εγγραφόταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν γίνονταν. Τον 4ο χρόνο αγανάκτησαν κάτοικοι και φορείς του Μύτικα και διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν να γίνει. Το 5ο χρόνο επιτέλους παρελήφθη η σχετική μελέτη.

Επίσης για τον ισχυρισμό του, ότι θα νομιμοποιηθεί το παράνομο λιμάνι του Μύτικα εξ αιτίας του καθορισμού της χερσαίας ζώνης, εδώ κάποιος σκεπτόμενος θα μπορούσε εύλογα να ρωτήσει, και καλά ο Μύτικας υποφέρει 14 χρόνια με το παράνομο αυτό λιμάνι και εσείς θα μπορούσατε να το νομιμοποιήσετε τόσο απλά με τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης και τόσα χρόνια δεν το κάνατε; Ο Μύτικας τόσα χρόνια πληρώνει με βαρύ τίμημα αυτό το θέμα και εσείς 4 χρόνια το αφήνατε για να το κάνετε τον τελευταίο χρόνο;

Η κοροϊδία ολοφάνερη στον καθένα, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι και η επιπολαιότητα και η προχειρότητα του κ. Γαλούνη μας κάνει απαισιόδοξους για την έγκαιρο καθορισμό της χερσαίας ζώνης, που υποσχέθηκε για αρχές Καλοκαιριού, για το οποίο ανησυχούμε και μόνο βέβαιοι δεν είμαστε ότι αυτός θα συμβεί με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Γαλούνη.

2. Νομιμοποίηση λιμανιού Μύτικα: Με δημόσιες δηλώσεις του ο Δήμαρχος και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, σχεδόν παρουσιάζει το θέμα ως λυμένο, καθορισμός χερσαίας ζώνης = αυτόματη νομιμοποίηση του λιμανιού μας λέει και αν εκλεγεί το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα όπως διακηρύσσει.

Ποιο έργο; Η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ παρακάμφθηκε; Το νέο πρωτόκολλο κατεδάφισης που επιβεβαιώθηκε το 2016, παρά την προσφυγή του Δήμου, και εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017, ακυρώθηκε η εκτέλεση του; Υπάρχει κάποιο έγγραφο γι αυτό; Ποιο έργο; Αυτό που ΘΑ εντάξουμε, ΘΑ προχωρήσει απρόσκοπτα; Σε ποια δράση; Από ποια χρηματοδότηση; Δημοπρατήσαμε και δεν το ξέρουμε; Ποιος είναι ο ανάδοχος; Τα περάσαμε όλα και φτάσαμε στο τέλος και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα, κοροϊδεύοντας και παραπλανώντας τους πολίτες απροκάλυπτα;;;; Ποιον κοροϊδεύετε Δήμαρχε;

Το 2006 στις εκλογές υπόσχεση εγώ θα τελειώσω το παράνομο λιμάνι του Μύτικα, ψηφίστε με. Το 2010 το ίδιο. Το 2014 το ίδιο. Από το 2005 που σταμάτησε το λιμάνι πέρασαν 14 χρόνια και ακούμε συνέχεια την ίδια υπόσχεση από τα ίδια χείλη, για ένα έργο που ξεκίνησε ο ίδιος ως Δήμαρχος Αλυζίας, αλλά κηρύχτηκε παράνομο και σταμάτησε στο ΣτΕ, διότι έμπαζε νομικά από παντού με ευθύνη δική του, με αποτέλεσμα στο σημείο να γίνει μία ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος, μία οπισθοδρόμηση του Μύτικα και συνάμα μεγάλη οικονομική ζημιά για το ελληνικό κράτος.

Σαν παράταξη θα λέγαμε, μακάρι αυτή η υπόθεση να κερδιζόταν, θα πανηγυρίζαμε αν συνέβαινε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στη συστηματική, συνειδητή και διαχρονική κοροϊδία που υπάρχει πάνω σε αυτό το θέμα από τον Δήμαρχο. Μήπως αυτό που συνεχώς λέμε ότι δίνουμε την μάχη μας και δεν εγκαταλείπουμε, είναι για να καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες και να εγκλωβίζουμε ψήφους; 14 χρόνια πέρασαν από το 2005 που σταμάτησε το λιμάνι... ποιες μάχες δίνεται; Όποτε έρχονται εκλογές το βγάζετε από το τσεπάκι σας για να παραπλανήσετε και το ίδιο κάνετε και τώρα.

Είναι τόσο δύσκολο να πούμε την αλήθεια καθαρά και σταράτα στους πολίτες, ότι θα πρέπει πρώτον να διαχειριστούμε το υπάρχον μεγάλο λιμάνι που διαθέτει ο Μύτικας, εκσυγχρονίζοντας το όπου απαιτείται, το οποίο μπορεί να μας καλύψει ικανοποιητικά (δυστυχώς για το υπάρχον λιμάνι, δεν έγινε απολύτως τίποτα από το Λιμενικό Ταμείο κοντά 5 χρόνια) και δεύτερον ότι πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις που θα προτείνουν οι ειδικοί, για δημιουργία τουριστικού αγκυροβολίου στον Μύτικα τα επόμενα 3-4 χρόνια, γιατί τόσο θα απαιτηθεί, να λέμε αλήθειες, διότι η υπόθεση του παράνομου λιμανιού φαίνεται να είναι δυστυχώς οριστικά χαμένη.

Αυτές είναι σταράτες και καθαρές κουβέντες και όχι όποτε έρχονται εκλογές, εγώ θα τελειώσω το λιμάνι του Μύτικα, ψηφίστε με, εγώ ξέρω, οι άλλοι είναι άσχετοι. Έλιωσε πια αυτή η καραμέλα Δήμαρχε.

Έχει χάσει πολλά χρόνια ο Μύτικας με αυτή την υπόθεση και πρέπει επιτέλους να ειπωθούν αλήθειες και όχι να πουλάμε 14 χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad