ΚΚΕ Ξηρομέρου: Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαρτίου 2019

ΚΚΕ Ξηρομέρου: Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις

Κομματική Οργάνωση Ξηρομέρου του ΚΚΕ 

«Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας στη ρότα των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών τούς παραχωρεί δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις.

Ουσιαστικά, αν εφαρμοσθεί ο φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, θα είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και άλλων γειτονικών περιοχών, γιατί θα έχει καταληφθεί ο μόνος ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει για κολύμπι, ερασιτεχνική αλιεία και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, καθώς καλύπτει ολόκληρη την παραλιακή διαδρομή Αστακός – Μύτικα. Σύμφωνα με το σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ. προβλέπει αύξηση των στρεμμάτων εκμετάλλευσης και επέκταση των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Η ενέργεια και η εξόρυξη υδρογονανθράκων, οι αγωγοί, ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ακτοπλοΐα, το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια περιουσία, τα απορρίμματα, οι ιχθυοκαλλιέργειες κ.ά., είναι οι τομείς που το κεφάλαιο αυτό το διάστημα δραστηριοποιείται ώστε να αποκομίσει νέα κέρδη και νέους πόντους στην ανταγωνιστικότητά του, πάντα σε βάρος και σε αντιπαράθεση με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Αυτή είναι η περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη” και “έξοδος από την κρίση” που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Δηλαδή δίνουμε τα πάντα στους βιομήχανους (νόμους, φοροαπαλλαγές, δικαιώματα, ζωές…) για να κάνουν “επενδύσεις”, δηλαδή να σκάνε στα κέρδη με αντάλλαγμα μια δουλειά χωρίς δικαιώματα και επίφοβη για τη ζωή των εργαζομένων.

Είναι προκλητικό να μιλάνε και να σχεδιάζουν επέκταση των μονάδων την στιγμή που δεν βγάζουν άχνα για τα εργατικά και θανατηφόρα ατυχήματα στο κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών στη περιοχή μας. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων όπως στον "ΝΗΡΕΑ". Μπαίνει στη ζυγαριά από τη μία η υγεία και η ασφάλειά των εργαζόμενων και από την άλλη το κόστος για τα μέτρα που πρέπει και μπορούν να ληφθούν προκειμένου να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες. Οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της μεγάλης ανεργίας, αναγκάζονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες για ένα μεροκάματο, το οποίο στην κυριολεξία είναι του τρόμου.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη γιατί συμπλέει με την πρακτική των εταιρειών για την εξαγορά των συνειδήσεων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και ειδικά της νεολαίας της περιοχής μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δίνει "γη και ύδωρ" για τα συμφέροντα των εταιρειών.

Όσοι δικαιολογημένα αγανακτούν σήμερα από την άναρχη εγκατάσταση και επέκταση των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο και στη περιφέρεια, στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.

Καλούμε το λαό της περιοχής να αντιδράσει αγωνιστικά, και να μην επιτρέψει να εφαρμοσθούν σε βάρος του τα σχέδια της κυβέρνησης της ΕΕ και των επιχειρηματιών.

Τον καλούμε να βγάλει συμπεράσματα, να αντιληφθεί ότι, και χθες και σήμερα και αύριο, το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα -κυβερνήσεων, Περιφερειών και Δήμων- είναι ταγμένες να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και να δυναστεύουν τον λαό.

Τον καλούμε, όχι μόνο να μην ανεχθεί αυτή την κατάσταση, αλλά να γυρίσει την πλάτη σε όσους του την επιβάλλουν. Να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης για να καλυτερέψει τη ζωή του, να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει.

Να συνταιριάξει τα βήματά του με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", η οποία σταθερά, δυναμικά με όσες δυνάμεις διαθέτει αντιστέκεται και παλεύει για να αποτρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην πέσει σε νέες παγίδες που του στήνουν οι δοκιμασμένοι διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου ανεξάρτητα από το πρόσημο (δεξιό η αριστερό) που αυτοκαθορίζονται. Είναι επείγουσα ανάγκη να απεγκλωβιστούν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις απ' το ιδεολογικό και πολιτικό "μαντρί" των κομμάτων του κεφαλαίου. Να ενισχυθεί η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω απ' το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες και που αποτελούν την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, συμβάλλοντας σήμερα και αύριο στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και στην υπόθεση του λαού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad