Συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»


Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα για μία νέα αρχή στο Δήμο Ξηρομέρου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα», κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, παρουσιάζεται και μιλά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία».


Ένας νέος άνθρωπος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ξηρομέρου. Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, γιατρός στο επάγγελμα, ζει και εργάζεται στον Αστακό, με ένα όραμα να αλλάξει τον τόπο του.

Ήδη από την ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και τον αθλητισμό, έχει διδάξει πολιτισμό καθώς τον διακρίνει το ήθος και η εντιμότητα. Η αγάπη του και ανιδιοτελής προσφορά για την περιοχή του τον οδήγησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου το 2014 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και δημιουργώντας τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή τώρα», διεκδικεί με αξιώσεις τη Δημαρχία του Ξηρομέρου. Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν μια σύγχρονη αντίληψη και έναν πολιτικό πολιτισμό που χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξnρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

- Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσετε υποψηφιότητα στο Δήμο Ξηρομέρου;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνεται. Εμείς οι νεότεροι δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές και υπερβάσεις όταν δεν είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή. Εκτιμάμε την πείρα, την γνώση και την γνώμη των παλιότερων, συναντιόμαστε και συνεργαζόμαστε σε όλο το εύρος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι παραδοσιακά ο πλησιέστερος φιλικός θεσμός προς τον πολίτη, καλείται να ανοίξει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης, πολιτισμού και οικονομίας.
Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική που εφαρμόστηκε στο Δήμο αδίκησε τους πολίτες, μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, μια πολιτική διαχείρισης από λίγα πρόσωπα που διοικούσαν το Δήμο ερήμην των πολιτών, με αποτέλεσμα να προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής. Μιας λογικής οραματικής, συνεργασίας, επιστημονικού σχεδιασμού, ανεξαρτησίας, ελέγχου, με συμμετοχή των πολιτών.

Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας αποτελεί για εμάς ανάγκη και υποχρέωση. Η μέχρι σήμερα συμμετοχή μας στα κοινά, σε ομάδες και συλλόγους αποτέλεσε την απαρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού με προορισμό να φτιάξουμε μια όμορφη, ανθρώπινη πόλη, να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να αγαπήσουμε το Ξηρόμερο και να εμφυσήσουμε την αγάπη μας αυτή σε κάθε κάτοικο τους.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, να πλαισιώσουν την παράταξη μας σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε μαζί τον αγώνα με δύναμη και συνέπεια, κάθε μέρα, σε όλους τους χώρους της κοινωνικοοικονομικής ζωής και να φέρουμε στο τιμόνι του Δήμου την παράταξη μας, για ένα Δήμο της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της προοπτικής. Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα και στην προοπτική για μια νέα αρχή για το Δήμο Ξηρομέρου, με νέα πορεία και ανάπτυξη παντού! Αξίζουμε τα καλύτερα!



- Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας, αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Είναι η απαρχή ενός υπέροχου ταξιδιού, με όραμα, ρεαλισμό, ειλικρίνεια, όρεξη, διαφάνεια, συλλογική αντίληψη. Είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες, όχι μόνο για όσους μας ψηφίζουν. Είμαστε εδώ για τον τόπο μας. Με γνώση και διάθεση προσφοράς. Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε την αγάπη για το Ξηρόμερο, γιατί αξίζουμε έναν πιο όμορφο πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό Δήμο. Οφείλουμε να δώσουμε το παρών και να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας δικάζουν.

Επιδιώκουμε:
  • να σταματήσει ο Δήμος να πορεύεται με δήμαρχοκεντρικές ή αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές,
  • την αλλαγή ύφους σκέψης και πολιτικής στη διοίκηση του Δήμου,
  • μια διοίκηση συναινετική και συμμετοχική, τη διαφάνεια, σε όλο το εύρος της διοίκησης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία, απέναντι στη δικαιολογημένη καχυποψία των πολιτών,
  • τη σωστή και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του χρήματος των φορολογουμένων,
  • τη συνεργασία, αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου -των άμεσων συνεργατών κάθε δημοτικής αρχής- και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών,
  • την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και όχι μόνο των ημετέρων, την αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων,
  • να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις που θα αξιοποιούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου,
  • να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή,
  • να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια για να αναπτύξει τις δικές της ιδιαίτερες δυνατότητες,
  • να δώσουμε πραγματική φωνή στο δημότη μέσα από τακτικές συνελεύσεις. θεσμοθετώντας τη λογοδοσία και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων,
  • να διεκδικούμε από την Περιφέρεια και τη κεντρική εξουσία, μαζί με τους δημότες, εκείνους τους πόρους που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση,
  • να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους τη λειτουργία ενός Δήμου με κοινωνική ευαισθησία και αλληλέγγυο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,
  • να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για μείωση του κόστους ύδρευσης και φωτισμού, προς όφελος των δημοτών,
  • να αναδείξουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, που θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του, ενισχύοντας την ανάπτυξη των γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, της κτηνοτροφικής παραγωγής, της αλιείας, της μεταποίησης, των ιχθυοκαλλιεργειών και του τουρισμού, να σταματήσουμε την ερήμωση της περιοχής.
- Ποια θεωρείται τα βασικά προβλήματα του Δήμου και ποιες οι δικές σας προτάσεις για τη λύση τους;

Η απουσία οράματος, η προχειρότητα, η αδιαφάνεια, η έλλειψη επενδυτικών πρωτοβουλιών και κατασκευής έργων υποδομής, σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οικονομικό μαρασμό, σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, σε διάβρωση των αξιών και αρχών και παθητική αποδοχή των πάντων.

Η στρατηγική θέση, το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της χώρας, η ομορφότερη συστάδα νήσων, μια από τις καλύτερες παραλίες της Δυτικής Ελλάδας, ένα από τα αρχαιότερα δάση βελανιδιάς σ' όλο τον κόσμο, ο αξιοσημείωτος πρωτογενής τομέας, η υψηλή τοπική αρχιτεκτονική, το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, τα ιστορικά σημεία αναφοράς, τα ξεχωριστά τοπόσημα, τα αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, τα αρχαία και τα θρησκευτικά μνημεία, συνθέτουν μια πολλά υποσχόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Αυτό το σχέδιο λοιπόν θα θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα. Ένα σχέδιο με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής μας, στηριζόμενοι στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που διαθέτουν και οι τρεις Δημοτικές μας ενότητες. Αστακός, Φυτείες και η Αλυζία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad