Ανακοίνωση υποψηφιότητας Λευτέρη Κατσαούνη με τον συνδυασμό «Ξηρόμερο. Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή Τώρα» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Λευτέρη Κατσαούνη με τον συνδυασμό «Ξηρόμερο. Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή Τώρα»


Αγαπητοί συνδημότες.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν και να αναλύσω τους λόγους που με έκαναν να ασχοληθώ ξανά , μετά από μια πενταετή απουσία, με την τοπική αυτοδιοίκηση ενεργά.

Το έτος 1980, νέος τότε, αφού είχα τελειώσει τις σπουδές μου στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε., είχα αποφοιτήσει από τη σχολή βασικού προσωπικού των ΕΛΤΑ και είχα εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα, να εγκατασταθώ μόνιμα και να εργασθώ στον Μύτικα. Στη συνέχεια ήρθαν και τα αδέρφια μου. Κάναμε οικογενειακώς αποκέντρωση, προσφέροντας από τότε μέχρι και σήμερα σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία μέσα από τη θέση που κατείχε ο καθένας μας. 

Υπηρέτησα στο Ταχ. Γραφείο Μύτικα 35 χρόνια ως προϊστάμενος διαχειριστής, προσφέροντας σε όλη την περιοχή ταχυδρομικές υπηρεσίες επιπέδου. Παράλληλα, ασχολήθηκα ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετώντας 16 χρόνια (1982-1998) ως Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγούλας και 12 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας και Ξηρομέρου. Διατέλεσα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλυζίας (2000-2002), Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου (2010-2014) και έχω συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές του Δήμου. 

Δραστηριοποιήθηκα, επίσης, στον χώρο της πολιτικής: 15 χρόνια Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μύτικα, 5 χρόνια Γραμματέας Τ.Ο. Αλυζίας, μέλος Επαρχιακού Γραφείου Βόνιτσας και Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, στον χώρο του αθλητισμού: 12 χρόνια Πρόεδρος του Αλυζιακού Μύτικα και πολλά άλλα Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ., στον χώρο του πολιτισμού: εθελοντική προσφορά και χρόνια παρουσία στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, από το 1980 μέχρι σήμερα, στον Μύτικα, αλλά και στα γειτονικά χωριά.
Ως Πρόεδρος της Παναγούλας, με επίπονη προσπάθεια και αγώνα, κατόρθωσα να μεταφέρω τον οικισμό Παναγούλας στην επέκταση του Μύτικα. Αν και είχα μικρή κοινότητα, με πολύ μικρό προϋπολογισμό, εξασφάλισα χρηματοδότηση και πραγματοποίησα όλα τα έργα υποδομής: ύδρευση, ηλεκτροδότηση, δίκτυο ΟΤΕ, οδικό δίκτυο. Ένα έργο που αποτελεί μια πραγματικά αναπτυξιακή παρέμβαση σε όλη την περιοχή μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Εξασφάλισε για αρκετά χρόνια θέσεις εργασίας σε ένα πλήθος επαγγελματιών και έδωσε κίνητρο σε νέες οικογένειες να επιστρέψουν από τα αστικά κέντρα για μόνιμη εγκατάσταση. Παράλληλα, ο Μύτικας απέκτησε κοινόχρηστους χώρους για κατασκευή γηπέδου, άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, Δημοτικού Σχολείου, Λυκείου, 16 στρέμματα για εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, 6 στρ. για χώρο αναψυχής στην παραλία, παιδικές χαρές και χώρους κοινόχρηστου πρασίνου. Παραδόθηκε, δηλαδή, στις μετέπειτα δημοτικές αρχές ένα πρόσφορο πεδίο για να αναδειχθεί η περιοχή σε έναν όμορφο, σύγχρονο, φιλικό τόπο για τους κατοίκους του, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας. 

Σε όλο αυτό το διάστημα δεν χρέωσα την κοινότητα ούτε μία δραχμή για τα αμέτρητα ταξίδια μου, τηλέφωνα, φιλοξενίες υπηρεσιακών παραγόντων, κοινωνικές υποχρεώσεις, όταν οι κ. Δήμαρχοι στη συνέχεια χρέωναν τα πάντα στο Δήμο. Έτσι, όταν έγινε ο Δήμος Αλυζίας, είχα υπόλοιπο 6 εκ. δραχμές στο ταμείο της Κοινότητας, όταν άλλοι κοινοτάρχες κουβάλησαν τα χρέη τους στον Δήμο και τον παρέδωσαν επίσης καταχρεωμένο. Αυτό θα πει για μένα χρηστή διαχείριση και σεβασμός του δημοσίου χρήματος, στην πράξη και όχι με λόγια.
Από τότε που καταργήθηκαν οι κοινότητες στον νέο οικισμό έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις. Έχουν ξεκινήσει έργα όπως το Κέντρο Υγείας, το Δημοτικό Σχολείο, όμως η γενική εικόνα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι απελπιστική. Έχουμε γίνει αποθήκη μπαζών και σκουπιδιών. Τα αγριόχορτα κυριαρχούν και νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στη μέση του κάμπου κι όχι σε ένα τουριστικό χωριό. Η ίδια κατάσταση σε όλα τα χωριά. Στον κάμπο, στους δρόμους, στις παιδικές χαρές, στις παραλίες, στις πλατείες, στα νεκροταφεία, στα γήπεδα. Παντού.
Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια με τον διευρυμένο Δήμο Ξηρομέρου, αντί να κάνουμε άλματα μπροστά, πάμε σημειωτόν, για να μην πω πως πάμε πίσω. Και δεν αποτελεί δικαιολογία η οικονομική κρίση της χώρας, όταν την ίδια στιγμή γειτονικοί μας δήμοι εντάσσουν σε προγράμματα νέα και σημαντικά έργα. 

Έχουμε φτάσει δυστυχώς σε σημείο να μην περιμένει κανείς ούτε να απαιτεί τίποτα από τον Δήμο. Τέλεια απαξίωση δηλαδή. 

Μέσα σε όλα αυτά ένα σύνολο ανθρώπων αποφασίζει να αντιδράσει. Επιχειρεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και τα πρόσωπα που τη δημιούργησαν. Και φαίνεται πως μπορεί να το καταφέρει. Ένα κύμα αισιοδοξίας διώχνει την απογοήτευση. Εδραιώνεται η πίστη πως όλα μπορούν να αλλάξουν. Με αυτή την πίστη αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ ενεργά και να βοηθήσω, όπως μπορώ, στον κοινό αγώνα. Επέλεξα να συνεργαστώ με ανθρώπους που άφησαν στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος για έναν κοινό σκοπό. 

Στο πρόσωπο του Γιάννη Τριανταφυλλάκη είδα έναν νέο άνθρωπο, επιστήμονα, με όρεξη για δουλειά, που μπορεί να λειτουργήσει συλλογικά, έχει όραμα, θέλει και μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο στον τόπο μας. Ο συνδυασμός «Ξηρόμερο, Δύναμη Ελπίδας, Ανατροπή Τώρα», απαρτίζεται από άτομα ικανά, που έχουν δοκιμαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέους ανθρώπους με ανησυχίες και όρεξη για δράση. Με κοινή προσπάθεια μπορούν πραγματικά να φέρουν την ανατροπή, όχι μόνο των προσώπων, αλλά και του τρόπου διοίκησης, της νοοτροπίας διοικούντων και πολιτών, των παλαιών καταδικασμένων μέσων και τακτικών. 

Μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για ανάπτυξη του Δήμου συνολικά, αλλά και του κάθε χωριού ειδικότερα. Πράγματα που μας φαίνονται μακρινά, είναι απολύτως εφικτά αρκεί να παλέψουμε γι’ αυτά. 

Αυτό είναι το στοίχημα και θα το κερδίσουμε με πολλή δουλειά, εντιμότητα, διαφάνεια, σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα, ήθος και συνέπεια. 

Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον Δήμο Ξηρομέρου προς το καλύτερο. Για να ζήσουν τα παιδιά μας που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους σε καλύτερες συνθήκες, αλλά και να δώσουμε κίνητρα να γυρίσουν όσα είναι μακριά. Σε έναν Δήμο πιο όμορφο, πιο φιλικό, που θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες. 

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, αλλά και για την επαρχία που συνεχώς συρρικνώνεται, κρίνω πως δεν είναι ώρα για παθητική στάση και «πολιτική φιλοσοφία». Είναι ώρα για δουλειά. 

Καλώ όλους να στηρίξετε τον αγώνα μας! Η νίκη είναι δική μας!


Με εκτίμηση 
Λευτέρης Κατσαούνης


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου 
Ελευθέριος Δ. Κατσαούνης 
τηλ. 6973999750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad