Γιώργος Παληγεώργος: Η απόφαση για καύση βιορευστών στις Φυτείες δεν είναι απλά ένα λάθος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι έγκλημα! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Απριλίου 2019

Γιώργος Παληγεώργος: Η απόφαση για καύση βιορευστών στις Φυτείες δεν είναι απλά ένα λάθος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι έγκλημα!


Η απόφαση για καύση βιορευστών στις Φυτείες δεν είναι απλά ένα λάθος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι έγκλημα! 

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

«Αν η φωτιά φτάσει στο σπίτι του γείτονα, περίμενέ τη και στο δικό σου», λένε οι γνωστικοί που έχουν εμπειρία ζωής.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών για εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών σε περιοχή των Φυτειών έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και τις κοινωνίες των χωριών που γειτνιάζουν.

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα που ολοένα οξύνεται και τείνει να για γίνει εφιάλτης για τις νεότερες γενιές είναι αυτό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της επί τα χείρω κλιματικής αλλαγής.

Αυτό, για κάθε καλοπροαίρετη πολίτη, θα έπρεπε να έχει θορυβήσει την πολιτεία και τις αρχές, έτσι ώστε να θωρακιστεί η χώρα με νόμους και όλες τις απαραίτητες δικλείδες, έτσι ώστε καμία δραστηριότητα να μην επιβαρύνει το περιβάλλον, τουναντίον να το ανακουφίζει και να το εξυγιαίνει.

Δυστυχώς βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (στην πλειοψηφία της), η αντίστοιχη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, καταδικάζουν μια περιοχή σε χαβουζοποίηση, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων, για τις τοπικές καλλιέργειες, για περιοχές natura(λίμνη Οζερός), για Πανελλήνια γνωστούς χώρους ιστορικής-θρησκευτικής και αρχαιολογικής αναφοράς( όπως η μονή Λιγοβιτσίου, Αρχαίες Φυτείες) και αγνοώντας την διαφορετική γνώμη των κατοίκων και των θεσμικών οργάνων της περιοχής(Δημοτικό Συμβούλιο και Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας), αλλά και των ειδικών επιστημόνων, που αντιδρούν εντονότατα στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή.

Βέβαια ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φοβούμενος φαίνεται το εκλογικό κόστος για τον ίδιο και την παράταξή του, προσποιείται πως ανέκρουσε πρύμναν και συγκαλεί την Επιτροπή για τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 13:30’ για να επανεξετάσει το θέμα των γνωμοδοτήσεων για τις συγκεκριμένες μονάδες που πρόκειται(;) να εγκατασταθούν στις Φυτείες.

Το ζητούμενο όμως είναι να ανακαλέσει την απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που ήδη έχει αποφασίσει θετικά για την εγκατάσταση τεσσάρων μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες. Χωρίς αυτήν την ανάκληση και τη λήψη αρνητικής απόφασης για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, η προσεχής συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στάχτη στα μάτια των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών.

Αλλιώς θα φανεί περίτρανα ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση των μονάδων βιορευστών υπηρετεί πολιτικές που βάζουν τα κέρδη κάποιων πάνω από τις κοινωνίες, που βάζουν τις σκοπιμότητες πάνω από τη Δημοκρατία!

Οι κραυγαλέες ευθύνες της Κυβέρνησης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δ.Ε. δε μπορούν να κρυφτούν. Όσοι βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι δεν αντιδρούν στο διαφαινόμενο έγκλημα, θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν για τη στάση τους στους Ξηρομερίτες και στους εξοργισμένους κατοίκους των Φυτειών.

Οι κάτοικοι των Φυτειών θα σταματήσουν με τον Αγώνα τους το επικείμενο έγκλημα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad