Παναγιώτης Χολής: Προκλητικότατες αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου - Προκαλούν το κοινό αίσθημα και είναι ανεξέλεγκτοι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Απριλίου 2019

Παναγιώτης Χολής: Προκλητικότατες αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου - Προκαλούν το κοινό αίσθημα και είναι ανεξέλεγκτοι


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ 900.000,00€ (500.000,00+200.000,00+200.000,00)ΕΥΡΩ ΜΕ 3% ΕΚΠΤΩΣΗ 

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: «Αν ο εργολάβος έκανε μεγαλύτερη έκπτωση τα χρήματα της έκπτωσης θα επιστρέφονταν στο υπουργείο…!!!» 

- Με απλά λόγια ομολόγησε, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου σε συνεδρίαση του στης 20/04/2019, ότι σε συνεννόηση με τους εργολάβους συμφωνήθηκε η έκπτωση να είναι 3%, για να μην επιστραφούν τα χρήματα τις έκπτωσης στο ελληνικό δημόσιο δηλαδή στον φορολογούμενο πολίτη, απ’ όπου και προέρχονταν!!!

Δηλαδή έδωσε απροκάλυπτα όλο το ποσό στους εργολάβους.

Γιατί; Ποια η σχέση του μαζί τους; Και τη δουλειά έχει ένας Δήμαρχος να επικοινωνεί και να συνδιαλέγεται, πριν την διαδικασία της ανάθεσης, με τους εργολάβους;

Δηλαδή ο δήμαρχος λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων του εργολάβου και εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου!!!

Από την ομολογία του αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει άλλη συμφωνία με τους εργολάβους, μυστική, για μεγαλύτερη έκπτωση!!! Φοβερό; Όχι βέβαια για όσους γνωρίζουν τον Δήμαρχο Γαλούνη και την λογική και πρακτική της δημοτικής αρχής.

Από τα παραπάνω προκύπτουν ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης από όλους όσους εκπροσωπούν, διαχειρίζονται και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και φυσικά από την οικονομική επιτροπή και τον δήμαρχο.

1) Γιατί η πρόσκληση έγινε, και στις δυο αναθέσεις, των 500 και 200 χιλιάδων στους συγκεκριμένους τρεις εργολάβους; Γιατί δεν προσκλήθηκαν περισσότεροι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και μειοδότης να προκύψει εκείνος με την μεγαλύτερη έκπτωση; Γιατί το άλλο 200αρι το έσπασε σε μικρά κομματάκια; Εδώ πως προστατεύτηκε το δημόσιο συμφέρον;

2) Ποια είναι η πραγματική έκπτωση που ο δήμαρχος συμφώνησε, εκτός νόμιμων διαδικασιών, με τους εργολαβους; 20%,30%,50%; Και αυτή η διαφορά της μυστικής έκπτωσης που θα πάει;

3) Αφού το σκεπτικό του Δημάρχου είναι να μη χαθούν τα χρήματα από το δήμο και επιστρέψουν ξανά στο Έλληνα φορολογούμενο (λες και ο Δήμος δεν είναι το ίδιο το Δημόσιο!!), ερωτώ:

Πως θα επιστρέψουν και με ποιο νόμιμο τρόπο οι εργολάβοι τη διαφορά της πραγματικής έκπτωσης του 3% και της παράνομης και στα λόγια μυστικής έκπτωσης; Γιατί απ’ότι γνωρίζω νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει.

4) Οι εργολάβοι και για τις συμβάσεις θα πληρωθούν από το δήμο το ποσό των 900.000,00 ευρώ -3%= 873.000,00 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα καταβληθούν για έργα που θα κάνουν. Ποια είναι αυτά; Ποιος έκανε τη μελέτη; Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου; Ποιος έκανε την καταγραφή των ζημιών από τις θεομηνίες, που σημειωτέων δεν υπήρξαν στο βαθμό που να δικαιολογεί το επείγον του θέματος; Πως έγινε η κοστολόγηση των ζημιών;

5) Ποιος θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων, ποιο το χρονοδιάγραμμα και ποια είναι η επιτροπή παραλαβής των έργων που θα υπογράψει ότι όλα έγιναν καλώς σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, ώστε να πληρωθούν οι εργολάβοι;

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑΩ!!!

6) Ο δήμαρχος ως θεματοφύλακας που ορκίστηκε να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών, αρνείται να πάρει έκπτωση για να μη χάσει ο δήμος τα χρήματα, αλλά δέχεται να χάσει ο φορολογούμενος πολίτης τη διαφορά της έκπτωσης, λες και ο δημότης δεν ανήκει στην κατηγορία του φορολογούμενου πολίτη!!!

7) Η έκπτωση του 3% είναι σκανδαλώδης και ειδικά όταν αφορά ανάθεση με πρόσκληση και με ελεγχόμενη συμμετοχή. Η διαδικασία και η έκπτωση αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου, ζημιώνετε και το Ελληνικό δημόσιο, και γίνετε σκανδαλώδης η ζημιά όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος, κατ’ ομολογία του, σε συνεννόηση με τους εργολάβους καθόρισαν τη διαδικασία και την έκπτωση, μια επίσημη για τον δήμο και μια ανεπίσημη, για ποιον ή για ποιους;

8) Γιατί ο δήμος Ξηρομέρου, όλος τυχαίος, έχει κριθεί δήμος σε έκτακτη ανάγκη και τον φουσκώνουν με χρήματα; Που και πότε ο δήμος έπαθε τόσες καταστροφές και εμείς δεν το βλέπουμε;

Τι συμβαίνει κύριοι του υπουργείου Εσωτερικών, κύριοι του υπουργείου Υποδομών, κύριοι της περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας του Νομού και κύριε και κυρία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος;

Πρόκειται για αυτόνομη αυτόβουλη και ανεξέλεγκτη τοπική εξουσία υπεράνω πάσης αρχής;

Ήξερα ότι τούτη η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης δεν τα έχουν καλά με τις νομιμότητες και τις διαδικασίες. Προκαλούν το κοινό αίσθημα και είναι ανεξέλεγκτοι.

Μόνο το ποσό των ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΤΜΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για τα πάντα και είναι άκρως επικίνδυνοι για τον τόπο. Δεν ξέρω γιατί μένει στο απυρόβλητο πάρα τις δημόσιες καταγγελίες, αλλά όλα έχουν ένα τέλος.

Οι συμπεριφορές της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου βλάπτουν όχι μόνο τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών και του φορολογούμενου πολίτη, αλλά βλάπτουν επικίνδυνα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Να υπήρχε έστω, σε έναν, λίγο από συνείδηση και φιλότιμο…!!!

Αυτά συμβαίνουν μόνο στο Δήμο Ξηρομέρου.

Αναμένω απαντήσεις. Το θέμα δεν κλείνει έτσι απλά.

ΥΓ. Ξέχασα να σας πω ότι τέλος του μήνα θα πάω να καταβάλω όπως και όλοι οι συνδημότες μου και οι Έλληνες πολίτες το φόρο μας για να έχει το κράτος να δίνει χρήματα σε δημάρχους σαν του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ… ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!!

Παναγιώτης Ηλ. Χολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad