Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Λιότου - Καϋμενάκη Δέσποινας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Λιότου - Καϋμενάκη Δέσποινας


Λιότου - Καϋμενάκη Ι. Δέσποινα 
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
τηλ: 6947297724
e-mail: despinaliotou@yahoo.gr

Θα ήθελα να σας ενημερώσω προσωπικά για την υποψηφιότητά μου ως Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου με την παράταξη «ΞΗΡΟΜΕΡΟ- ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. 

Αγαπητοί συμπολίτες.

Θα προτιμήσω να μην κουράσω αναλύοντας αυτονόητες διαπιστώσεις σχετικά με την θλιβερή κατάσταση που έχει επέλθει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς είμαστε γνώστες της εικόνας του τόπου μας και έχουμε καταλήξει σε κοινά συμπεράσματα. Θα ήθελα ωστόσο να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου, οι οποίοι ξεκινούν από την πεποίθησή μου για την προσωπική ευθύνη του καθενός μας απέναντι σε όλη αυτή τη χρόνια οπισθοδρόμηση.

Θεωρώ ότι καμία Δημοτική αρχή δεν είναι από μόνη της υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει ένας τόπος. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς που κάθε φορά με την ψήφο μας, όχι μόνο ανεχόμαστε, αλλά και στηρίζουμε τους αντίστοιχους ανθρώπους. Αυτό φυσικά αποτελεί δικαίωμα του καθενός. Κάτι που όμως ειλικρινά μου προκαλεί θλίψη είναι τα κριτήρια με τα οποία εμπιστευόμαστε σε κάποιους το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας. Ως θεατής της πολιτικής κατάστασης τόσα χρόνια, ήλπιζα πάντα σε μια αλλαγή νοοτροπίας μας με βάση όχι αποκλειστικά το προσωπικό, αλλά το κοινωνικό συμφέρον το οποίο θα οδηγήσει και τον τόπο μας στην πραγματική ευημερία. Ωστόσο αυτό παραμένει ακόμη ευχή και ελπίδα…

Ως εκπαιδευτικός, προτεραιότητά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι μόνο η απλή μετάδοση γνώσεων στους μαθητές μου. Το πρώτο και βασικότερο αγαθό στη ζωή ενός παιδιού, ενός αυριανού ενήλικα και συνεπώς ενός πολίτη είναι η απόκτηση παιδείας. Γιατί μέσα από την παιδεία καλλιεργείται η κριτική σκέψη, το ήθος, οι αξίες, ο σεβασμός απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Γιατί μόνο έτσι θα συμπεριφερόμαστε ως «ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες» έχοντας κοινωνική συνείδηση. Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω, κάποιοι είτε τα έχουμε παραμερίσει, γιατί σκεφτόμαστε το προσωπικό μας συμφέρον είτε κάποιοι άλλοι έχουν φροντίσει να τα παραμερίσουμε επειδή αποσκοπούν αποκλειστικά στο δικό τους προσωπικό συμφέρον…

Είναι απόλυτα λογικό ορισμένοι, στο όνομα του κοινού καλού, να παλεύουν να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο. Γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι μόνο η εξουσία τους δίνει δύναμη, αξία , χρήματα… Αν χάσουν την εξουσία, συνεπώς, θα χαθούν και όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτόν τον λόγο, όσο έχουν τη δυνατότητα , φροντίζουν να οδηγούν έναν τόπο σε κατάσταση παρακμής και οπισθοδρόμησης. Γιατί σε έναν υπανάπτυκτο τόπο οι άνθρωποι γίνονται «αδύναμοι» οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά. Αυτοί λοιπόν οι ευάλωτοι άνθρωποι μπορούν πολύ εύκολα να ζητήσουν βοήθεια από έναν υποτιθέμενο κάθε φορά «ευεργέτη». Όσο μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τόσο περισσότερο εξαρτώμενοι γίνονται από τους εκάστοτε «ευεργέτες» άρα τόσο πιο εύκολα επηρεάζονται και χειραγωγούνται . Και φυσικά όλο αυτό αποτελεί έναν φαύλο κύκλο. Κάποιοι θα 
 «παρασιτούν» εκμεταλλευόμενοι την εξουσία και τη δημόσια περιουσία… κάποιοι θα ζητούν μόνιμα «ελεημοσύνη» και θα βρίσκονται για πάντα υπόχρεοι, οι ίδιοι, τα παιδιά τους και ίσως και τα εγγόνια τους…. και κάποιοι άλλοι θα μένουν απλοί παρατηρητές γιατί θα αποτελούν τη μειοψηφία και γι’ αυτό θα είναι αναγκασμένοι να συμβιβαστούν με μια πραγματικότητα που μόνο απέχθεια τους προκαλεί. 

Σ’ αυτή την τελευταία ομάδα, δυστυχώς ή ευτυχώς, κατατάσσω και τον εαυτό μου. Και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να λάβω μέρος στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γιατί θέλω πλέον να συμβάλλω κι εγώ έμπρακτα σε μια αλλαγή πορείας του Δήμου μας. Αγαπώ τον τόπο μου, ζω σ’ αυτόν και δεν αντέχω να τον βλέπω να συνεχίσει να «μαραζώνει». Βαρέθηκα να βλέπω να προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά που μας προσφέρουν είναι πολυτέλεια και όχι τα αυτονόητα, τα οποία θα έπρεπε να υφίστανται εδώ και χρόνια. Γιατί απλά δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να μένω ένας απλός παρατηρητής… 

Ζούμε σε ένα «ευλογημένο» μέρος με άπειρες δυνατότητες. Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας στηριζόμενοι στη δική του ξεχωριστή αξία ο καθένας μας. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε χάρες, ούτε ελεημοσύνη, ούτε ευεργέτες. Το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι αξιοκρατία, διαφάνεια και σωστή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο από αξιόλογους και καλλιεργημένους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους σύμφωνα με την προσωπική μου κρίση κατατάσσεται αναμφίβολα ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Το μόνο που έχω να επισημάνω, γνωρίζοντάς τον όλο και περισσότερο ως άνθρωπο, είναι ότι έχω μετανιώσει που δεν συμπορεύτηκα μαζί του από την πρώτη κιόλας στιγμή της προσπάθειάς του. 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, όσοι από εσάς μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς, σας καλώ να συμβάλλετε με την ψήφο σας σε μια προσπάθεια αλλαγής, που θα οδηγήσει το Ξηρόμερο εκεί που πραγματικά του αξίζει. Την τωρινή πραγματικότητα τη γνωρίζουμε καλά. Ας δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Αν απογοητευτούμε ας μην το ξαναπροτιμήσουμε. Τουλάχιστον όμως ας δώσουμε μια ευκαιρία ώστε να το γνωρίσουμε. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στο μέλλον του τόπου μας, στο μέλλον των παιδιών μας…. 


Με εκτίμηση
Λιότου - Καϋμενάκη Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad