Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
«Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου» 

Συνάντηση με την Γ.Γ. του Πρωθυπουργού και παράδοση στον Πρωθυπουργό ψηφίσματος ενάντια στα βιορευστά.

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή μας, εγκατάστασης τριών (3) μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά σ’ αυτή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20.5.2019, κατ΄ αρχήν συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα, του Δήμου Ξηρομέρου και συλλογικών φορέων της περιοχής μας, με την κα Γιάννα Πεππέ, Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργού και τον κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια παράδοση του ψηφίσματος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονη ενημέρωση προσωπικά για το δίκαιο το αιτήματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πάνος Γαζέτας, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου Ξηρομέρου κ. Σπύρος Γρίνος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κ. Δημήτρης Κουτσομπίνας και η εκπρόσωπος των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής κα. Βάγια Πατσιά.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα όπως και των Συλλόγων των σχολείων της περιοχής και παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, επί μία ώρα περίπου ενημέρωσαν διεξοδικά την κα Γιάννα Πεππέ και τον κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη προσπάθεια να εγκατασταθούν οι παραπάνω μονάδες στην περιοχή μας, επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτή για τη ζωή, το περιβάλλον και τη γεωργική οικονομία των κατοίκων της περιοχής, αξίωσαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης από το Υπουργείο, που σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή ακύρωσε ή ανακάλεσε τις σχετικές αδειοδοτήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισαν την καθολική εναντίωση και αντίδραση των πολιτών και τοπικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, καθώς και την ειλημμένη απόφασή τους να προβούν με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες για τη δικαίωσή τους και ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή μας. Τόνισαν τέλος, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν δυναμικά, εξαντλώντας όλα τα δυνατά μέσα, τόσο σε νομικό, όσο και σε κοινωνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο, αν δεν ληφθεί άμεσα υπόψη η θέση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για ακύρωση αυτών των επενδύσεων.

Η κα Γιάννα Πεππέ και ο κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα των παρισταμένων, έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία και απαντήθηκαν και εκδήλωσαν την προθυμία, εντός του θεσμικού τους ρόλου, να ασκήσουν την επιρροή τους προς τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο, για την επίλυση του θέματος.

Στη συνέχεια οι παραπάνω εκπρόσωποι με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Γαζέτα, παρέδωσε το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, ενημερώνοντάς τον για τη σπουδαιότητα αλλά και την σοβαρότητα της υπόθεσης, με τον ίδιο να δεσμεύεται, ότι θα ενημερωθεί διεξοδικά για την υπόθεση.

Αναμένοντας τις εξελίξεις επί του θέματος, είμαστε έτοιμοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική επίλυσή του και την ακύρωση των αποφάσεων εγκατάστασης των μονάδων βιορευστών στη περιοχή μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad