Εκλογές 2019: «Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Ιουλίου 2019

Εκλογές 2019: «Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;»


Γράφει η Βαρβάρα Ζυπίδου 

«Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;»
- Πλάτωνας -

Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ορθολογική κρίση του ψηφοφόρου. Οι πολιτικές επιλογές του να βασίζονται στην ηθική και τη διάνοια και όχι σε καιροσκοπικές τάσεις και παράλογες επιθυμίες. 

Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το μοναδικό όπλο που διαθέτει, την ορθή σκέψη, να απαγκιστρωθεί πλέον από την τακτική των ρουσφετιών και των μεγάλων υποσχέσεων. Για να μπορέσει να πιστέψει ξανά στην αλλαγή που μπορεί να φέρει η Πολιτεία, θα πρέπει ο ίδιος να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της μεταβολής και αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει ακόμα και τις λάθος πολιτικές επιλογές του , έστω και αν αυτό φαντάζει δύσκολο και επώδυνο για τον ίδιο. 

Θα πρέπει ο ίδιος να διαμορφώσει μια δημοκρατία η οποία να θέτει όρια στην πλάνη, μια δημοκρατία που να προασπίζει το δικαίωμα στη σκέψη. Μια δημοκρατία σκεπτόμενων ψηφοφόρων και όχι ψηφοφόρων που συντηρούν τη σαπίλα των τεμενάδων στον εκάστοτε "Μεσσία" και μετά απορούν για την κατάσταση της χώρας, της πόλης, του δήμου τους και τρομοκρατημένοι ,σχεδόν ανίδεοι, αναρωτιούνται πως γίνεται η χώρα να έχει φτάσει το χείλος του γκρεμού και βρίζει ο καθείς την προσωπική πολιτική επιλογή του. 

Δε νοείται στο βαθμό της απελπισίας, της απόγνωσης, της αντίδρασης και του θυμού να θυσιάζεται ένας ολόκληρος λαός. Οι πράξεις έχουν συνέπειες και οι συνέπειες κοστίζουν. Μόνο εσύ, με την ψήφο σου, θα μπορέσεις να σταματήσεις εκείνους που επιδιώκουν να σου πουλήσουν ψήφους για να σου αγοράσουν όνειρα. Όταν διατυμπανίζεις τη δημοκρατική σου υπόσταση, θα πρέπει να έχεις το θάρρος να αποδέχεσαι και τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών σου και να μην εμμένεις στην τοξική επιλογή σου. 

Το οικοδόμημα της πολιτικής εμείς το χτίζουμε, εμείς το συντηρούμε και εμείς το αναδιαμορφώνουμε. Θα πρέπει όλοι, ανεξαιρέτως, να ψηφίσουμε με γνώμονα την ευημερία του συνόλου, γιατί όταν ευημερεί το όλον αναπόφευκτα οδηγεί και το μέρος σε ανάλογη ευημερία. 

Υ.Γ. 
Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας, μόνο εμείς μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να καθαρίσουμε το μελανό ποινικό μητρώο της πολιτικής. Μην υποτιμάς το μυαλό σου και πολύ περισσότερο την ψήφο σου. 

Ζυπίδου Βαρβάρα 
Απόφοιτη Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad