Νέες προσπάθειες Alpha bank και Πειραιώς για μεταβίβαση του λιμανιού του Αστακού - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Νέες προσπάθειες Alpha bank και Πειραιώς για μεταβίβαση του λιμανιού του Αστακού


Alpha και Πειραιώς προσπαθούν την τελευταία διετία να μεταβιβάσουν την έκταση και τις εταιρείες διαχείρισης του λιμανιού του Αστακού.

Οι προσπάθειες δεν είχαν όμως κανένα μέχρι τώρα αποτέλεσμα, αν και κατά καιρούς κυκλοφορούν φήμες περί Αμερικανών επενδυτών και Ελλήνων εργολάβων.

Η ναυτιλιακή ζώνη και η βιομηχανική περιοχή στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας ελέγχεται, μέσα από τέσσερις θυγατρικές, από την ΑΠΕ Επενδυτικής Περιουσίας. Βασικός μέτοχος της τελευταίας είναι η Alpha Bank με 71,08% ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει το 28,92%.

Με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, του Ιουνίου, οι δύο τράπεζες ελπίζουν ότι με τη διεύρυνση της χρήσης που μπορούν να φιλοξενηθούν στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να προχωρήσει η επιχείρηση μεταβίβασης του λιμανιού.

Παράλληλα η βελτίωση της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με την Ιόνια Οδό που εντάχθηκε στα έργα προτεραιότητας του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών, δίνει μια ακόμα ελπίδα επίτευξης του στόχου των δύο τραπεζών.

Η Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ είναι γραμμένη στα βιβλία των τραπεζών με αξία κοντά στα 150 εκατομμύρια. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια της λιμενικής και βιομηχανικής ζώνης μέσω της ΝΑΒΙΠΕ ΑΕ. Οι τράπεζες μέσω της ΑΠΕ Επενδυτικής Περιουσίας ελέγχουν και το 100% της ΑΚΑΡΠΟΡΤ ΑΕ που είναι η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού με έσοδα κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Οι τράπεζες απέκτησαν τον έλεγχο της Αστακός Τέρμιναλ και των άλλων εταιρειών που συνδέονται με το λιμάνι του Αστακού το 2008 ώστε να διασωθεί η ΑΕΓΕΚ, ενώ αργότερα αγόρασαν και τα ποσοστά μειοψηφίας στις διάφορες εταιρείες μέσα από την απόκτηση της ΣΥ.ΜΕΤ. ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad