Δήμος Ξηρομέρου: Τελευταία ειδοποίηση για ρύθμιση οφειλών ύδρευσης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Ξηρομέρου: Τελευταία ειδοποίηση για ρύθμιση οφειλών ύδρευσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 άρθρο 110 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Στον ανωτέρω νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 17η Σεπτεμβρίου 2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).

Η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, να πράξει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα στις οφειλές των ανταποδοτικών τελών, οι οποίες έχουν φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος με ευθύνη και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, απειλούν την λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου και επιπλέον αδικούν τους δημότες που είναι συνεπείς στην εξόφληση των υποχρεώσεων τους.

Η δημοτική αρχή με βάση τον νόμο αν δεν προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες, τις καταλογίζονται νομικές ευθύνες (Άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) - Έλεγχος Είσπραξης Εσόδων & Άρθρο 141 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) για αδράνεια στην είσπραξη των δημοτικών τελών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες, να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που χορηγεί ο ευνοϊκός νόμος ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, που ισχύει έως 17 Σεπτεμβρίου (Ν. 4611/2019) και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά το πέρας της συγκεκριμένης προθεσμίας, δηλώνει ρητά ότι θα προχωρήσει άμεσα σε όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις για κανέναν καθώς και όλα εκείνα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Ύδρευσης.

Με βάση τον Νόμο 4611/2019:

Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

Β. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Γ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι ευρώ (20,00 €).

Δ. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης απ την επόμενη τη ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί. Η ρύθμιση καταργείτε εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιου υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά, τηλ.2646360539 και 2646360544.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad