Παναγιώτης Στάϊκος: ΖΗΤΩ η Εθνοσωτήριος Επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967 - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: ΖΗΤΩ η Εθνοσωτήριος Επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967


«ΖΗΤΩ η Εθνοσωτήριος Επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967»

ΖΗΤΩΣΑΝ και οι Αστακιώτισσες Φιλιπινέζες του τότε Νομάρχη Καλογεράτου με τις οποίες συγχρωτίζεστε Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτά Δήμαρχε, όπως και τα πολιτικά ρετάλια του Σεσηπότος παλαιού ΠΑΣΟΚ!!!!

Ρε μπας και νομίζουν κάποιοι εκεί στον Δήμο Ξηρομέρου πως έχουμε ακόμη ΧΟΥΝΤΑ;;;;

Θα πρέπει να βάλλουν καλά στο κεφαλάκι τους, πως έχουμε Αστική Δημοκρατία, με την οποία μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά όταν μετέχει σε ΟΤΑ οι οποίοι αποτελούν έναν από τους Πυλώνες της Δημοκρατίας μας, είναι υποχρεωμένος να την ανέχεται και να σέβεται τους κανόνες και τους Νόμους της .

Έτσι λοιπόν στις Αστικές Δημοκρατίες ολόκληρης την Ευρώπης, υπάρχει η Παράταξη της Συμπολίτευσης, η οποία κυβερνά και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και οι ρόλοι τους είναι τελείως διακριτοί.

Η αντιπολίτευση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλει το πρόγραμμα της ακόμη και αν το θεωρεί ορθότερο, αφού ο λαός με τις εκλογές επέλεξε το πρόγραμμα της Συμπολίτευσης.

Όμως η Συμπολίτευση δεν μπορεί να λειτουργεί ασύδοτα και παράνομα με τσαμπουκάδες και το έτσι μου γουστάρει!!!

Τότε έρχεται η ώρα της Αντιπολίτευσης, η οποία έχει υποχρέωση να ελέγχει την Συμπολίτευση για την Νομιμότητα των Αποφάσεων και προπαντός για την προστασία του Δημοσίου Χρήματος, από σπατάλη (Ειδικοί Συνεργάτες - προεκλογικά γραμμάτια, χωρίς δικαίωμα σύνταξης ούτε μιας μελέτης - καμιά 500.000 ευρώ σε ένα Δήμο, όπου ο κύριος Δήμαρχος δηλώνει είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, σύμβουλος κύριος Πουρνάρας άμισθος – έμμισθος), σφετερισμό ή κλοπή και να μην κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ,αλλά να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση εκτός από την καλόπιστη κριτική, να παρουσιάζει και τις προτάσεις της για το καλό του τόπου και της Κοινωνίας.

Αυτό λοιπόν έκανα για εγώ από το πρώτο συμβούλιο, ανεξάρτητα με το τι έγινε σε άλλους Δήμους από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και ψήφισα σε όλα ΝΑΙ και αν αυτά που θα φέρνει στο Συμβούλιο η Συμπολίτευση είναι για το καλό του τόπου και διασφαλίζουν την νομιμότητα και την προστασία του Δημοσίου χρήματος από κλοπή, τότε μέχρι το τέλος της τετραετίας έχω τα κότσια να ψηφίσω σε όλα ναι.

Αν όμως διανοηθεί κάποιος να κλέψει Δημόσιο χρήμα, δεν θα τον πάω στον Εισαγγελέα, αλλά θα του κόψω το χέρι, υφιστάμενος τις συνέπειες της πράξης μου.

Μπορούμε φυσικά, αφού δεν είμαστε εχθροί (παρά τα όσα αισχρά, συκοφαντικά, παράνομα και ανέντιμα συνέβησαν προεκλογικά), αλλά Πολιτικοί Αντίπαλοι, οι σχέσεις μας να είναι άριστες και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να πίνουμε παρέα τον καφέ μας, όπως γινόταν την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος με όλους τους Συμβούλους Αντιπολίτευσης και όπως κάνω και σήμερα με ελάχιστους Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής.

Όμως να ξεχάσουν κάποιοι πως μπορούν να φιμώσουν τον Στάικο, γιατί τότε κακό του κεφαλιού τους.

Ο Στάικος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπειά του και της οικογενείας του ακόμη και με την ζωή του.

Συκοφαντίες και παρόμοια σημαίνουν ΘΑΝΑΤΟ... !!!!

Παρουσιάζω λοιπόν τις προτάσεις μας επάνω σε σημαντικά θέματα, μαζί με εισηγήσεις μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και την αλληλογραφία μου με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Ελευθέριο Κατσαούνη και αναμένουμε εάν η Δημοτική Αρχή εννοεί αυτά που λέει περί συνενώσεως!!!

Παναγιώτης Στάικος 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου 


Υ.Γ 1
Στο τελευταίο Συμβούλιο απουσίαζα, όπως είχα ενημερώσει και τον κύριο Δήμαρχο, λόγω θανάτου στενού συγγενικού μου προσώπου .

Υ.Γ 2
Ξενιτεμένε μου και λατρεμένε μου γιέ, ότι σου έχω υποσχεθεί ισχύει στο ακέραιο και ξέρεις πολύ καλά τι δυνατά συναισθήματα μου γεννά η ξενιτιά!!!!
Αξιοπρέπεια ή θάνατος!!!!


-----------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Αστακός 23/09/2019
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

ΠΡΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Dr. Παναγιώτη Στάϊκο 
Επικεφαλή της παράταξης 
«Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» 

Σχετ. Η από 16/09/2019 αίτησή σας

Κύριε, Παναγιώτη

Πριν φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή σας για τα θέματα που αναγράφετε σε αυτήν θα ήθελα να σας πω τα εξής:

Έτσι όπως τα αναφέρετε στην αίτησή σας έχω τη γνώμη ότι πρέπει να τα συζητήσουμε πριν την ημερήσια διάταξη και να πάρετε απαντήσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους.

Αν θέλετε το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει συγκεκριμένη απόφαση και όχι διαπίστωση πάνω σε αυτά τα θέματα, σας παρακαλώ να μου στείλετε τις εισηγήσεις σας για να τις συμπεριλάβω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Επί τη ευκαιρία θέλω να σας επισημάνω και τα παρακάτω:

Ξέρετε την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας και τα τόσα πολλά που μας συνδέουν εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση και με στεναχωρεί αφάνταστα, να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Θέλω να υπάρχει μεταξύ μας συνεργασία και επικοινωνία και να κρατάμε και οι δύο τον πολιτικό διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε υψηλό επίπεδο. Μας ενώνει η κοινή αντίληψη και προσπάθεια για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά του τόπου μας.

Θα σας παρακαλούσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν κάνουμε συζήτηση, ερωτήσεις και τοποθετήσεις πριν την ημερήσια διάταξη να αναφέρεσθε σε οτιδήποτε επιθυμείτε και θα υπάρχει από το προεδρείο εύλογη ανοχή στον χρόνο.

Όταν όμως ξεκινάει η συζήτηση των θεμάτων τότε επιβάλλεται να αναφερόμαστε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο θέμα που είναι προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Εκεί θα υπάρχει ανοχή στον χρόνο όταν η τοποθέτηση είναι πάνω στο θέμα. Θα εφαρμόζουμε όμως αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, όταν η τοποθέτηση είναι εκτός θέματος και τα λεγόμενα δεν μπορούν να γραφούν στα πρακτικά της συνεδρίασης και στην απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε.

Πιστεύω να το κατανοείτε αυτό και να μην αναγκάζομαι, όπως είμαι υποχρεωμένος από τη θέση μου, να σας διακόπτω και να ερχόμαστε σε προσωπική αντιπαράθεση και σύγκρουση. Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμώ στη μεταξύ μας σχέση και επικοινωνία.

Όσον αφορά τον τρόπο των υπογραφών που απαιτούνται για να φέρετε θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θέλω και δε σκοπεύω να τον τηρήσω.

Είστε αρχηγός παράταξης με πολυετή θητεία και μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Όταν θέλετε να φέρετε θέματα για συζήτηση με διάθεση προσφοράς και εποικοδομητικές προτάσεις , να είστε σίγουρος ότι θα τα προωθώ για συζήτηση και υλοποίηση χωρίς να στέκομαι στον τύπο.

Τελειώνοντας ελπίζω και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία και θα ανεβάσουμε το επίπεδο των συνεδριάσεων και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ 

-----------------------------------------------------

Προς

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριο Ελευθέριο Κατσαούνη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Κατ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω, που είχατε την ευγενή καλοσύνη να επικοινωνήσετε μαζί μου, πράξη η οποία ασφαλώς θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, που είναι και το ζητούμενο.

Ασφαλώς είδατε με την ψήφιση από εμένα ΟΛΩΝ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ότι έχετε να κάνετε με έναν Άνθρωπο – Δημοκράτη, ο οποίος άφησε πίσω του τα όσα αισχρά και ανεπίτρεπτα που έγιναν προεκλογικά από την παράταξή σας με χρηματισμούς, γραμμάτια για εξόφληση θέσεων Ειδικών Συμβούλων, οι οποίοι θα παίρνουν ο καθένας όσα χρήματα παίρνει ο Αρχηγός της Αεροπορίας, αισχρά – ψευδή ταξίματα διορισμών και την προσπάθεια Ηθικής εξόντωσης μου με αυτά που λέγατε, ότι ο Στάικος είναι πατερίτσα των Πανταζή – Γαλούνη, ή όταν ψηφίζεις Στάικο είναι τι ίδιο με το να ψηφίζεις Γαλούνη, αφού αυτοί τα έχουν βρει μεταξύ τους, πράγμα που ήταν η απολυτή χυδαία συκοφαντία.

Και πάντα θα ψηφίζω ΝΑΙ σε ότι είναι καλό για τον τόπο μας ακόμη και αν εμπεριέχει κάποια παρανομία-παρατυπία αρκεί να μην κλέψει κανένας από εσάς ούτε και μάλιστα με περίοδο απόλυτης χάριτος (6) μηνών μέχρι να μάθετε πράγματα, τα οποία θέλετε, γιατί τότε δεν θα πάω στον εισαγγελέα, αλλά απλά θα του κόψω το χέρι.

Ε τι άλλο θέλετε από εμένα;;;;

Όσο για το περιεχόμενο των τοποθετήσεων μου επάνω στα θέματα με το αν είναι εντός ή εκτός θέματος, μάλλον θα με περάσατε για μαθητή του Γυμνασίου, όπου ο καθηγητής μηδένιζε το γραπτό που έκρινε πως ήταν εκτός θέματος, το οποίο όμως ένας άλλος καθηγητής το θεωρούσε εντός θέματος και έβαζε και μεγάλο βαθμό.

Ασφαλώς το περιεχόμενο της των τοποθετήσεων μου είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση, με την προϋπόθεση, ότι δεν θα περιέχει ύβρεις ή θα ξεπερνά τον χρόνο που δικαιούμαι.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αφαιρέστε μου τον λόγο.

Αυτό είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα μου από το Σύνταγμα και οφείλω απλά να κάνω εποικοδομητική και χρήσιμη Αντιπολίτευση χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Το στόμα όμως δεν μπορεί να μου το φιμώσει κανένας...........!

Ευελπιστώντας σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία σας αποστέλλω τις εισηγήσεις για τα δύο θέματα, όπου με την Αίτησή μου είχα ζητήσει να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα ακολουθήσει και άλλη αίτηση με εισήγηση, για την σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Νέα Οδό, όπως ανέφερα και στο τελευταίο συμβούλιο.

Αστακός 23/9/2019 

Με τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς 
Παναγιώτης Στάικος 

-----------------------------------------------------

Εισήγηση

Του Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάικος για λήψη απόφασης σχετικά με το προσωπικό και την Υπηρεσία καθαριότητας της Δ.Ε. Αλυζίας.

Είναι γνωστό πως για κάποιους λόγους το μόνιμο προσωπικό της Δ.Ε. Αλυζίας δεν είναι στην θέση του, με αποτέλεσμα όχι μόνο η καθαριότητα να είναι πλημμελής και να δέχομαι πολλά παράπονα από τους κατοίκους Αλυζίας, αλλά για να καλύψουν την ανεπάρκεια του Δήμου μας στον τομέα αυτό, να χρησιμοποιούνται εργάτες από τα οχτάμηνα, το οποίο είναι παράνομο και μάλιστα πάντα οι ίδιοι στο απορριμματοφόρο, λες και αυτοί είναι τα κορόιδα, ενώ κάποιοι άλλοι που είναι οι μάγκες, δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στον Δήμο ούτε μια ημέρα.

Αν είναι έτσι να έχουμε τουρίστες οχταμηνίτες και δούλους (υπάρχει και φωτογραφικό υλικό), την επόμενη φορά θα είναι πιο έντιμο να μην πάρουμε κανέναν.

Προτείνω να λάβουμε απόφαση Δ.Σ για την απ' ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον εργολάβο, που κάνει την αποκομιδή στον τέως Δήμο Αστακού αρκετά ικανοποιητικά, μέχρι να γίνει με τον νέο προϋπολογισμό με δημοπρασία όπως με την Δ.Ε Αστακού και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Αλυζίας να αναλάβουν τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ,οι οποίοι είναι σε κακό χάλι.

Με τιμή 

Παναγιώτης Στάικος 
Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου 

-----------------------------------------------------

Εισήγηση

Του Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάικος για λήψη απόφασης Λήψη απόφασης σχετικά με την καταλληλότητα του νερού ύδρευσης προς πόση, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας.

Επειδή έχει γίνει από κάποιους δυσφήμιση των πόσιμων νερών του Δήμου μας και σε επάνω αυτό το θέμα κάποιοι έχτισαν με αδίστακτο τρόπο πολιτικές καριέρες, πρέπει άμεσα και αφού γίνει επισταμένος καθαρισμός των δεξαμενών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, να ληφθούν δείγματα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα και όχι από την Διεύθυνση Υγείας του Νομού, την οποία δεν εμπιστεύομαι καθόλου – σε βαθμό μάλιστα ανυποληψίας, για τις συνθήκες με τις οποίες γίνεται από αυτούς η λήψη των δειγμάτων και η μεταφορά τους στα εργαστήρια τους, οι οποίες στις περισσότερες φορές με περίσσια ασυνειδησίας δεν πληρούν τους όρους και τους κανόνες, που επιτάσσουν οι αρχές, οι κανόνες και οι δεοντολογίες της προληπτικής Ιατρικής Επιστήμης .

Έτσι λοιπόν με αίσθημα ευθύνης μετά τα αποτελέσματα και αφού θα γίνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών από τον εργολάβο, ο όποιος θα προκύψει μειοδότης κατά την δημοπρασία για τον καθαρισμό των δεξαμενών, να βγούμε και να πληροφορήσουμε τους πολίτες, αν μπορούν άφοβα να δίνουν στα παιδιά τους να πίνουν νερό από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου μας.

Νερό από την δεξαμενή άπαξ κατάλληλο, είναι δια παντός κατάλληλο, υπό την προϋπόθεση, ότι θα γίνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, γιατί διαφορετικά στο ίζημα – ύλη που μένει στον πάτο των δεξαμενών, αποτελεί ιδανικό υλικό για την ανάπτυξη μικροβίων.

Η μέχρι στιγμής γνώση μου είναι πως από πλευράς μικροβιακού φορτίου όλα να νερά του Δήμου μας είναι κατάλληλα προς πόση, με το πλέον κατάλληλο από όλα το νερό του Αστακού από τον Άγιο Δημήτριο, εκτός από το νερό του κάτω Καραϊσκάκη, το οποίο είναι ακατάλληλο και χρειάζεται υπερχλωρίωση και καθαρισμό της δεξαμενής κάθε δυο μήνες.

Σε κάποια διαμερίσματα υπάρχει μια επιπλέον σκληρότητα από πλευράς αλάτων, η οποία όμως δεν τα καθιστά ακατάλληλα.

Την οριστική λύση την προτείναμε στο πρόγραμμα μας, το οποίο οι πολίτες όμως δεν αποδέχθηκαν στις εκλογές που πέρασαν.

Αστακός 23/9/2019 

Με τιμή
Παναγιώτης Στάικος 
Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου 

-----------------------------------------------------

Εισήγηση

Του Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάικος για λήψη απόφασης σχετικά με την λήψη απόφασης για την σύνδεση του Λιμανιού του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια Οδό.

Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Νέας Οδού (Ιόνιος Οδός) , εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Νέα Οδό.

Γι αυτό θα πρέπει να λάβουμε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα πρέπει να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Νέας Οδού και το Υπουργό Υποδομών μαζί με όλους τους Βουλευτές του Νομού, όπου θα τους τονίσουμε την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών και την ένταξη του έργου.

Αστακός 24/9/2019 

Με τιμή 
Παναγιώτης Στάικος 
Επικεφαλής της Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad