Τέλος η μουσική στα μαγαζιά μετά τις 10 το βράδυ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Νοεμβρίου 2019

Τέλος η μουσική στα μαγαζιά μετά τις 10 το βράδυ


Τέλος η μουσική στα μαγαζιά μετά τις 10 μ.μ. - Επιστρέφει το αυτόφωρο

Ήταν το μακρινό 1994 όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής «άνοιξε μέτωπο» με τα μαγαζιά της νυχτερινής Αθήνας καθώς άρχισε να εφαρμόζει τον νόμο που απαγόρευε στα μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Στιγμές έντασης φαίνεται πως θα ξαναζήσουμε καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας -δηλαδή από τις 15.00μμ μέχρι τις 17.00μ.μ- η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad