Βασιλόπουλο Ξηρομέρου: Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου Αγίου Γεωργίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Νοεμβρίου 2019

Βασιλόπουλο Ξηρομέρου: Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου Αγίου Γεωργίου


ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Γεωργίου. 

Από την 01/11/19 έως την Κυριακή 03/11/19 βρίσκονταν σε προσκύνημα τεμάχιο του Αγίου και τελούνταν καθημερινές λειτουργίες όπου πλήθος πιστών με θρησκευτική κατάνυξη επισκέφτηκαν την εκκλησία μας. Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της ιεράς μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμανδρίτη Μακάριου Αντωνόπουλου συλλειτουργούντος του οικείου εφημέριου πατήρ Θεόδωρου Τριάντη.

Μετά τη θεία λειτουργία έγινε μια ωραία εκδήλωση στο προαύλιο χώρο και με αφορμή το άνοιγμα των κρασιών. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο η τοπική κοινότητα και ο σύλλογος Βασιλοπουλιωτών πρόσφεραν στους πολυπληθείς καλεσμένους παραδοσιακές πίτες, ντόπια τυριά, σουβλιμάδες από ντόπια χοιρινά, λουκάνικα παραγωγής και πλούσια ντόπια κρασιά φετινής σοδειάς. Ήταν μια ωραιότατη εκδήλωση με χαλαρή και όμορφη διάθεση από όλους. Το χωριό μας αποδεικνύει ότι όλοι μαζί πάμε μπροστά και η συνεργασία αποδίδει καρπούς.

Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι χωριανοί, και φίλοι από τα γειτονικά χωριά τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Μας τίμησαν επίσης: ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χριστίνα Ταπραντζή-Πέτα, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Λιβάνης, η πρόεδρος της κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη και ο πρόεδρος της κοινότητας Καραϊσκάκη Αθανάσιος Λιγνός τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Νίκο Χολή ιδιοκτήτη του studio Make Art στον Αστακό και για τη φετινή κάλυψη, φωτογραφικά, της εκδήλωσης και τη δωρεάν παραχώρηση των φωτογραφιών.

Χρόνια πολλά σε όλους με ευτυχία και συνεργασία.

Παναγιώτης Χολής



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad