Το ΚΚΕ για την παρουσία πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο Πλατυγιάλι Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Νοεμβρίου 2019

Το ΚΚΕ για την παρουσία πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο Πλατυγιάλι Αστακού


Ο κατάπλους του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Λιμάνι Πλατυγιαλίου Αστακού, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για πολλαπλή αξιοποίησή του από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής ο κατάπλους στο λιμάνι του αμερικανικού πλοίου. Αυτή είναι η αξιοποίηση του λιμανιού και η ανάπτυξη της περιοχής που διαφήμιζαν προεκλογικά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε καμία χώρα και προφανώς δεν θα αποτελέσουν ούτε για τη δική μας. Νωπά είναι ακόμη τα σημάδια της βαρβαρότητας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αποκαλυπτική είναι τώρα η στάση του «Ποντίου Πιλάτου» που κρατούν απέναντι στην κλιμάκωση των απειλών της ΝΑΤΟικής Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η παρουσία τους στην περιοχή μπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αυξάνει τον κίνδυνο να μπλέξει σε περιπέτειες ο λαός μας, αν δεν κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα για:

Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας».
Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.
Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αλληλεγγύη στο συριακό λαό.

1 σχόλιο:

  1. Και τι προτείνετε εσύ οι κουμουνιστής με την δεξιά τσέπη?μακαρη να έρθουν να δουλέψουν κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad