Εικόνες αποκάλυψης στην Αυστραλία - Σαρώνει τα πάντα η πυρκαγιά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Ιανουαρίου 2020

Εικόνες αποκάλυψης στην Αυστραλία - Σαρώνει τα πάντα η πυρκαγιά


- Οι πυρκαγιές έχουν σαρώσει ολόκληρες περιοχές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων, ενώ σε μισό δισεκατομμύριο φτάνει ο αριθμός των ζώων που έχουν επηρεαστεί ή που χάθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο 
- Κτηνοτρόφοι σκοτώνουν τα τραυματισμένα τους πρόβατα 
- Δεκάδες κοάλα μεταφέρθηκαν στο πάρκο άγριας ζωής στο Kangaroo Island

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα στρέφει το βλέμμα της στη Μέση Ανατολή και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διελκυστίνδα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ουδείς μπορεί να αγνοήσει την εν εξελίξει τραγωδία στην Αυστραλία.

Οι πυρκαγιές έχουν σαρώσει ολόκληρες περιοχές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων έως τώρα, ενώ σε μισό δισεκατομμύριο φτάνει ο αριθμός των ζώων που έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο -και όχι που είναι νεκρά, παρά τις σχετικές αναφορές στον Τύπο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη, ενώ η πανίδα του τόπου οδηγείται σχεδόν σε αφανισμό. Σπαρακτικές εικόνες περιγράφονται στο Kangaroo Island, όπου κτηνοτρόφοι πυροβολούν και σκοτώνουν κάποια από τα πρόβατά τους, που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τον αβάσταχτο πόνο που τα περιμένει.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», το ομώνυμο πάρκο άγριας ζωής απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς δεκάδες κοάλα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του, τα περισσότερα από αυτά με σοβαρότατα εγκαύματα.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων -συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό- έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad