Άγριλος: Δυναμικό συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Ιανουαρίου 2020

Άγριλος: Δυναμικό συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών


Ο Δήμος Αμφιλοχίας, μετά από την απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής 12/01/2020, διοργάνωσε συλλαλητήριο την Κυριακή 19/01/2020 στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου Ψαρογιάννη, στην περιοχή "Άγριλος".

Συμμετείχαν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Αμφιλοχίας αλλά και των όμορων Δήμων (Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου).

Λίγο πριν το συλλαλητήριο τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ Κοσμάς όπου ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτουργεί κανονικά με λειτουργίες που γίνονται από τους ιερείς και τους πιστούς της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ξεκινώντας το συλλαλητήριο σήμερα το λόγο αρχικά πήρε ο ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας ο οποίος τόνισε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για τη φιλοξενία μεταναστών διότι δεν υπάρχει καμία υποδομή σε τίποτα ούτε ακόμη και για πόσιμο νερό μιας και εδώ και χρόνια η παροχή νερού που εξυπηρετούσε το στρατόπεδο έχει αχρηστευτεί ενώ η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στον Δήμο Αμφιλοχίας όπου σχεδιάζεται η ανάπλαση για την δημιουργία θεματικού πάρκου και εγκαταστάσεων αναψυχής μιας και γειτνιάζει με την λίμνη Αμβρακία και βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura, ενώ θα υπάρξει και σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα μιας και τα κέντρα Υγείας είδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα προσωπικού και δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάλογες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας κάλεσε για μία ακόμη φορά όλους τους βουλευτές του Νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση και όχι μισόλογα και ότι την επόμενη φορά θα μας βρουν στους δρόμους με κλείσιμο ακόμη και της Ιονίας οδού και στα Υπουργεία. Γιατί αν δεν πάρουν σωστή και ξεκάθαρη θέση θα είναι απέναντι από εμάς τόνισε χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβερνητική απόφαση για την ελεγχόμενη δομή που θα στεγάσει 720 άτομα σε πρώτη φάση.

Στο ίδιο μήκος κύματος στην συνέχεια στάθηκε και ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκης στους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας στον Άγριλο ενώ όπως και ο κ. Κατσούλας, ανέφερε ότι πρέπει η κάθε περιοχή να πάρει το κομμάτι των μεταναστών που της αντιστοιχεί (1%) όπως είχε δηλώσει αρχικά η κυβέρνηση. Η αναφορά αυτή του κ.Αποστολάκη προκάλεσε την αντίδραση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση που ήταν παρών στην κινητοποίηση, όμως το φραστικό επεισόδιο δεν έλαβε έκταση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε αρκετός κόσμος με πανό στα οποία υπογράμμιζαν ότι ο Άγριλος ανήκει στους δημότες δίνοντας ηχηρό μήνυμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad