Αστακός: Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο κοκαΐνης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Φεβρουαρίου 2020

Αστακός: Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο κοκαΐνης


Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ - Είχε περιφερειακό ρόλο στο καρτέλ των σκληρών ναρκωτικών

Ένας από τους εννέα καταζητούμενους, ο μοναδικός Έλληνας που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με την κατάσχεση του ενός τόνου και διακοσίων κιλών στον Αστακό, πριν από περίπου ένα μήνα, εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και εξετάζεται.

Ο εντοπισμός του έγινε στο κέντρο της Αθήνας και, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκάλυψε το protothema.gr, είχε περιφερειακό ρόλο στο καρτέλ. Ουσιαστικά, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα λεφτά στους δύο «undercover» αστυνομικούς που, με ενα σχέδιο που θυμίζει... Miami Vice, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα και για σχεδόν δύο χρόνια να ζουν με τους «βαρόνους».

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αφού για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να στηθεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, που διαδραματίστηκε σε τρεις ηπείρους και η εντυπωσιακή πλοκή του ξεπερνά ακόμη και το σενάριο του «Miami Vice». Όλες οι λεπτομέρειες ξεδιπλώθηκαν μέσα από τη δικογραφία που παρουσίασε το protothema.gr.

Δύο undercover αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραιβική για να φέρουν τα 1.200 κιλά της «λευκής κυρίας», αξίας 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με σκοπό να «χιονίσουν» όλη την Ευρώπη. Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ», ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του, που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Στις 24 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουν στην κατοχή τους περίστροφο, τρία πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. 

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εκτός από τον «περιφερειακό» Έλληνα, εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad