Δημήτρης Στρατούλης: Λίγα λόγια για την καλή Αστακιώτισσα και σπουδαία εκπαιδευτικό Ασπασία Δεμερούκη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Φεβρουαρίου 2020

Δημήτρης Στρατούλης: Λίγα λόγια για την καλή Αστακιώτισσα και σπουδαία εκπαιδευτικό Ασπασία Δεμερούκη


Δημήτρης Στρατούλης: Λίγα λόγια για την καλή Αστακιώτισσα και σπουδαία εκπαιδευτικό Ασπασία Δεμερούκη, που οι δικοί της κήδεψαν σήμερα στον Αστακό

- Έχασε τη μάχη για τη ζωή η Αστακιώτισσα αγωνίστρια εκπαιδευτικός Ασπασία Δεμερούκη
- Ασπασία καλό ταξίδι, Θανάση, Δημήτρη, Μίμη, Νιόνιο κουράγιο


Η αγωνίστρια εκπαιδευτικός Ασπασία Δεμερούκη έχασε τη μάχη για τη ζωή και κηδεύτηκε το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, στην αγαπημένη πατρίδα της, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. 

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, υπόδειγμα αγωνιστικότητας και συνέπειας στην αριστερά, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης νοσηλευόταν επί τρεις εβδομάδες σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε βαριά κατάσταση και μόνο το πείσμα και η θέλησή της να ζήσει την κρατούσε στη ζωή.

Η Ασπασία γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1956 στον Αστακό. Από μαθήτρια αγάπησε τα βιβλία και τη γνώση. Όμορφη, χορευταρού, τη θυμάμαι ως μικρότερος μαθητής στο γυμνάσιο Αστακού να σέρνει με χάρη πρώτη όλους τους χορούς στις γυμναστικές επιδείξεις.

Η μεταπολίτευση τη βρίσκει φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χωρίς δισταγμό, αν και από συντηρητική οικογένεια, εντάσσεται στο αριστερό κίνημα και αναδείχνεται σε σημαντικό στέλεχος στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκατοντάδες μαθητές της Ασπασίας έχουν περάσει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και έχουν σταδιοδρομήσει σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Η Ασπασία παντρεύεται το 1983 τον γνωστό αγωνιστή του εκπαιδευτικού κινήματος και της Αριστεράς Θανάση Τσιριγώτη με τον οποίο έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη. Η Ασπασία αγαπούσε πολύ το διάβασμα, την καλή μουσική, το σινεμά και το θέατρο και παρότρυνε πάντα τους μαθητές/μαθήτριες να κάνουν το ίδιο.

Γενναία, αποφασιστική και εξαιρετικά αξιοπρεπής σ’ όλες τις φάσεις της ζωής της. Κρίμα που χάθηκε νωρίς.

Ασπασία καλό ταξίδι.

Θα ζεις στους αγώνες μας για μία καλύτερη ζωή.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στο σύντροφο της ζωής της Θανάση Τσιριγώτη, το γιό της Δημήτρη, στα αδέλφια και την οικογένειά της.

Δημήτρης Στρατούλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad