Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0 - Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0 - Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία


Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0 - Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία

8 Φεβρουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα STARFISH 4.0.

Η APC (Ελλάδα) σε συνεργασία με την CLS (Γαλλία) και την ECR (Μαυριτανία) ανακοινώνουν ότι το πρόγραμμα STARFISH 4.0 επιλέχθηκε ως ένα από τα 26 έργα αειφόρου ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το STARFISH 4.0 είναι ένα διετές πρόγραμμα (2020-2021), το οποίο θα παρουσιάσει μία αυτόνομη συσκευή και ψηφιακές εφαρμογές με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια των αλιέων μικρής κλίμακας και την αειφόρο διαχείριση, στα πλαίσια της «Μπλε Οικονομίας».

Στα πλαίσια του STARFISH 4.0 θα γίνει δοκιμαστική επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος για τη μικρή παράκτια αλιεία σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας στη θάλασσα.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί το προϊόν μέσω της κριτικής και σχολίων των χρηστών. 100 αλιείς από την Ελλάδα και 50 αλιείς από τη Μαυριτανία θα συμμετάσχουν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για 12 μήνες προκειμένου να δοκιμαστεί η συσκευή και οι εφαρμογές της στη θάλασσα.

Για την υλοποίησή του επιλέχθηκε ο Αστακός, ως ένα αντιπροσωπευτικό σημαντικό λιμάνι της χώρας με πολλούς ενεργούς ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad