Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας: Μέτρα για τον κορονοϊό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Μαρτίου 2020

Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας: Μέτρα για τον κορονοϊό


Η εμφάνιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα, μας οδήγησε να ακολουθήσουμε τα απαραίτητα μέτρα των ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η προφύλαξη και η ασφάλεια των νηπίων των Παιδικών Σταθμών, των ηλικιωμένων συμπολιτών των ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας αλλά και όσων χρησιμοποιούν κλειστούς πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, είναι προτεραιότητα.

Γιαυτό προχωρήσαμε στα κάτωθι απαραίτητα και επιβεβλημένα μέτρα προστασίας των πολιτών:

Α) έχει γίνει από τις 9 Φεβρουαρίου εξειδικευμένη μικροβιοκτονία σε όλους τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Τον Απρίλιο μετά το κλείσιμο των παιδικών σταθμών για τις διακοπές του Πάσχα θα επαναληφθεί η απολύμανση και η μικροβιοκτονία των κτηρίων.

Β) Τοποθετήθηκαν ειδικά απολυμαντικά - αντισηπτικά χεριών στις εισόδους των Παιδικών Σταθμών. Αναρτήθηκε ταυτόχρονα επιγραφή για υποχρεωτική χρήση αντισηπτικών πριν την είσοδο τους στο χώρο των σταθμών.

Γ) Τα νήπια που έχουν πυρετό και συμπτώματα πιθανής ίωσης δεν πρέπει να έρχονται στον Παιδικό σταθμό για τουλάχιστον 3 ημέρες μετά την εξαφάνιση όλων των συμπτωμάτων.

Δ) Από σήμερα 9 Μαρτίου εώς και 29 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας . Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου,θα αποφασισθεί η επιμήκυνση του χρόνου κλεισίματος.

Ε) θα γίνει απολύμανση - μικροβιοκτονία έως τα τέλη της εβδομάδας στα λειτουργούντα ΚΑΠΗ , στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόνιτσας και στο πολιτιστικό χώρο Λαΐς Βόνιτσας.

Ζ) Το Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς στην Βόνιτσα θα παραμείνει κλειστό από αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου έως την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ή πολιτιστικών συλλόγων ή φορέων. Αν χρειασθεί θα παραταθεί η μη χρήση του χώρου. Όταν θα ανοίξει το πολιτιστικό κέντρο Λαΐς θα τοποθετηθεί απολυμαντικό - αντισηπτικό στην είσοδο του χώρου και θα είναι απαραίτητη η χρήση του.

Η) Στο κλειστό Γυμναστήριο Βόνιτσας θα τοποθετηθούν απολυμαντικά στην είσοδο των αποδυτηρίων και αν χρειασθεί και στην είσοδο των φιλάθλων. Κανείς αθλητής με συμπτώματα πυρετού και συμπτώματα πιθανής ίωσης δεν θα εισέρχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόνιτσας για τουλάχιστον 3 ημέρες μετά την εξαφάνιση όλων των συμπτωμάτων.

Όπως σε όλες τις επιδημίες, η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη από την πραγματική επιδημία. Χρειάζεται λοιπόν πάρα πολλή ψυχραιμία από όλους μας, να δούμε με ηρεμία τα πράγματα και να μη σπείρουμε μία επιδημία πανικού , όπως επίσης και να τηρήσουμε τα μέτρα που παίρνονται για την προφύλαξη των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad