Διαμαρτυρία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την Ολυμπιακή Φλόγα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Μαρτίου 2020

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την Ολυμπιακή Φλόγα


Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών πληροφορήθηκε από επίσημες πηγές (ΕΟΕ) ότι ο Αστακός αλλά και γενικά η Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα πλάνα της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας και επομένως έχει αποκλειστεί από την προγραμματισμένη διαδρομή που ακολουθεί μέχρι τον τελικό προορισμός της στο Παναθηναικό Στάδιο.

Η απόφαση της ΕΟΑ να μην συμπεριλάβει τον Αστακό αλλά και την Αιτωλοακαρνανία στα πλάνα της διαδρομής της Φλόγας είναι μια απόφαση που αν μη τι άλλο δεν αποδίδει το αίσθημα δίκαιου αλλά και την πρέπουσα σοβαρότητα απέναντι στην Πρωτεύουσα (Αστακός) του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία έχει ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ.

Η απόφαση της ΕΟΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ιδεώδες και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα συναισθήματα όλων των κατοίκων και του Αστακού αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας καθόσον ο αποκλεισμός των κατά τα 2/3 μιας μεγάλης περιφέρειας της Ελλάδας στην οποία ανήκουν τρεις ιστορικές πόλεις. Πρώτον η τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα πληθυσμό (ΠΑΤΡΑ), δεύτερον η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου και τρίτον ο Αστακός με την πρωτοκαθεδρία που κατέχει να έχει αναδείξει Ολυμπιονίκη, καθιστά επιτακτική ανάγκη και ζητά (έστω και την τελευταία στιγμή) να αναθεωρηθεί η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Σαν Σύλλογος της πόλης του Ολυμπιονίκη Καρασεβδά θα αποστείλουμε έγγραφη διαμαρτυρία στην Ε.Ο.Ε. με στόχο (έστω και με τις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν) να προσθέσουμε στην διαδρομή την πόλη του Αστακού. Παράλληλα δε να τους υπενθυμίσουμε ότι η επόμενη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας δεν θα καταχωρηθεί στον χάρτη της επίσημης διαδρομής χωρίς την προγραμματισμένη στάση στον Αστακό.

Υπενθυμίζουμε στο Αξιοσέβαστο Δ.Σ. της ΕΟΑ ότι τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια. ο Αστακός είχε συμπεριληφθεί έστω και με ολιγόλεπτη στάση στα πλάνα της διαδρομής κάτι που απέδιδε δικαιοσύνη απέναντι στους πατριώτες του Ολυμπιονίκη Καρασεβδά παράλληλα δε αναδείκνυε το μεγαλείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad