Σε «κόκκινο συναγερμό» ο Έβρος - Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Μαρτίου 2020

Σε «κόκκινο συναγερμό» ο Έβρος - Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συγκαλείται εκτάκτως το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο.

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τη είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει 73 συλλήψεις ατόμων που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι συλληφθέντες δεν κατάγονται από το Ιντλίντ, αλλά πρόκειται για άτομα αφγανικής, πακιστανικής ή σομαλικής καταγωγής.

Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Μία πολυπληθής ομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιχείρησε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος από το Δάσος Καστανεών, όπου δεν υπάρχει φράχτης.

Το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.

Αναθεωρεί το επίπεδο συναγερμού για τα ελληνοτουρκικά σύνορα η Frontex

Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ πρόσθεσε ότι έλαβε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες.

«Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοηθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Πρόσφυγες και μετανάστες βουτούν στα παγωμένα νερά για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι οι εικόνες ειδησεογραφικών πρακτορείων, που δείχνουν τις απόπειρες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Όπως φαίνεται, ορισμένοι δεν διστάζουν ακόμη και να πέσουν στα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου για να περάσουν τα σύνορα. Δεν τα καταφέρνουν, όμως, και επιστρέφουν στην τουρκική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad