Νέα δίκτυα 5G: Οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία - Τι υποστηρίζουν επιστήμονες; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Απριλίου 2020

Νέα δίκτυα 5G: Οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία - Τι υποστηρίζουν επιστήμονες;


Τι είναι δίκτυα 5G; Θα είναι επικίνδυνα για την υγεία; Τι υποστηρίζουν επιστήμονες;

Παρότι βρισκόμαστε στο μέσον της κρίσης, που δημιουργεί η διάδοση του περίφημου κορωνοϊού COVID-19 και της συναφούς πανδημίας, δεν πρέπει να βάζουμε στην άκρη και να μην επισημαίνουμε άλλους κινδύνους για την υγεία μας που μπορεί να μην φαίνονται τόσο άμεσοι, αλλά μπορεί να αποδειχθούν το ίδιο και πιθανόν περισσότερο επίφοβοι για την ανθρωπότητα.

Τέτοιοι πιθανοί κίνδυνοι είναι και αυτοί, που απορρέουν από την σκοπούμενη στο άμεσο μέλλον ευρεία χρήση του συστήματος κινητής τηλεφωνίας 5G.

Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G.

Νέας γενιάς κινητά τηλέφωνα και εκατομμύρια νέες κεραίες έξω από τις κατοικίες θα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του δικτύου 5G που αναμένεται να γίνει λειτουργικό κυρίως μετά το 2020.

Ομάδα 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, κάνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G μέχρι έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.

Πρέπει να γνωρίζουμε,ότι στο τμήμα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο πιο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία για τους ζωντανούς οργανισμούς, όπως αναφέρει και ο Kevin Mottus της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εγκεφάλου. Όσο μεγαλύτερη (υψηλότερη) είναι η συχνότητα, τόσο μικρότερο είναι το μήκος κύματος και αυτό σημαίνει, ότι περισσότερα κύματα χτυπούν το σώμα μας στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, ένας φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει το φαγητό σας χρησιμοποιώντας τη συχνότητα 2,45 GHz.

Η ακτινοβολία του συστήματος 5G είναι μια μορφή υψηλής συχνότητας ακτινοβολίας μικροκυμάτων.Τα μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενα συστήματα κινητής τηλεφωνίας (δηλαδή τα προηγούμενα του 5G συστήματα) εξέπεμπαν στις συχνότητες 1 έως 6 GHz.Το σύστημα 5G όμως εκπέμπει σε "εξαιρετικά υψηλές συχνότητες".

Η νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται με χαρακτηριστικό 5G, περιγράφηκε κυρίως ως χρήση ραδιοσυχνοτήτων μεταξύ 22 GHz και 98 GHz. Συζητείται έντονα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα 300 GHz, που αυτό το όριο θεωρείται ως το ανώτατο της περιοχής συχνοτήτων των μικροκυμάτων. Κατά συνέπεια, οι πύργοι (κεραίες) κυψελών του συστήματος 5G θα μπορούν να εκπέμπουν συχνότητες έως και 300 GHz, αφού στο σύστημα 5G αναμένεται οι συχνότητες να κυμαίνονται από περίπου 24 GHz έως περίπου 300 GHz.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad