Κορονοϊός - Μηταράκης: Τα πρόστιμα σε πρόσφυγες και μετανάστες θα αφαιρεθούν από τα επιδόματά τους - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Απριλίου 2020

Κορονοϊός - Μηταράκης: Τα πρόστιμα σε πρόσφυγες και μετανάστες θα αφαιρεθούν από τα επιδόματά τους


Το ενδεχόμενο τα πρόστιμα που καταβάλλονται σε μετανάστες από τη μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας να κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν, άφησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.


Στο τραπέζι βρίσκεται ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί κι άλλο η κίνηση τους εκτός Δομών και η διασπορά του κορονοϊου, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Σημείωσε επίσης ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται σε μετανάστες από τη μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

Περιορισμός κυκλοφορίας εκτός των Δομών


Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών.

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε Δομές Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, ωστόσο έχουν παρθεί μέτρα, ενώ ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, και υπάρχει εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί. Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξουν προσλήψεις υπαλλήλων στις Δομές.

Τέλος, τόνισε ότι γίνονται καθημερινά έλεγχοι σε μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά που παραπονιούνται ότι έχουν συμπτώματα κορονοϊού τα οποία μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad