Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Αν δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού δεν είναι απαραίτητες οι απολυμάνσεις σχολείων - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Αν δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού δεν είναι απαραίτητες οι απολυμάνσεις σχολείων


Αστακός 12.5.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την απολύμανση των σχολικών μονάδων, ενημερώνουμε τις σχολικές κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι από τις 7 Μαρτίου έχει έρθει σαφής γραπτή οδηγία στους Δήμους από την ΚΕΔΕ, ότι οι απολυμάνσεις ούτε προβλέπονται, ούτε είναι απαραίτητες, αν δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε μαθητές ή κοντινούς τους ανθρώπους.

Ακολουθούμε ως δημοτική αρχή απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουμε από τους έχοντες την ειδική γνώση και την ευθύνη για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.
Αναλυτικά η επιστολή:

7/03/2020
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προς τους Δημάρχους της χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Με ψυχραιμία και συνεργασία με όλους τους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας), η Αυτοδιοίκηση συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Μετά από καθημερινά ερωτήματα που η ΚΕΔΕ δέχεται, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ επίσημα η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Αν παρόλα αυτά, για λόγους καθησυχασμού των μαθητών και γονέων αυτό κρίνεται απαραίτητο, παράκληση να μη γίνεται σε εργάσιμες ημέρες προκειμένου να μη χάνονται χρήσιμες και κρίσιμες ώρες διδασκαλίας.

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Για κάθε συμβάν, μπορείτε να καλείτε τον ΕΟΔΥ στο 1135, το νέο τετραψήφιο νούμερο που από το Σάββατο 7 Μαρτίου έθεσε σε λειτουργία.

Ο σύνδεσμος της επιστολής της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad