Διακοπή παράνομων υδροδοτήσεων από τον Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιουνίου 2020

Διακοπή παράνομων υδροδοτήσεων από τον Δήμο Ξηρομέρου


Ημερομηνία 24/06/2020

ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διακοπή παράνομων υδροδοτήσεων.

Σε προγραμματισμένο έλεγχο παράνομων συνδέσεων και καλής λειτουργίας υδρομετρητών προχώρησε σήμερα η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου παρουσία της αστυνομίας.

α) Η υπηρεσία προχώρησε σε διακοπή 5 παράνομων συνδέσεων Φ32 στον αγωγό υδροδότησης της κοινότητας Βαλτί. Λόγω των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιήσει στον αγωγό και της κλοπής του νερού η κοινότητα του Βαλτίου δεν υδροδοτείται εδώ και πάρα πολύ καιρό αφού το νερό κλέβεται στη διαδρομή. Για να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία διακόπηκε η παροχή νερού στον αγωγό υδροδότησης του οικισμού.
β) Διακοπή 2 παράνομων συνδέσεων Φ 63 από τον αγωγό πλήρωσης της δεξαμενής στην περιοχή Υδροφύλλια.
γ) Έλεγχος σωστής λειτουργίας υδρομέτρου σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία σε αγωγό Φ 63.

Οι παράνομες συνδέσεις, δεν επιβαρύνουν μόνο την ομαλή λειτουργία του συστήματος με τη μειωμένη παροχή, αλλά προκαλούν και πολύ σοβαρές βλάβες, δεδομένου μάλιστα της λειψυδρίας των πηγών Λάμπρα που υδροδοτούν τον Αστακό.

Η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο των παράνομων υδροδοτήσεων. Τα έσοδα που χάνονται για τον Δήμο είναι πολλά ενώ προκαλεί αύξηση των τελών για τους συνεπείς δημότες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Τονίζεται ότι σε όποιες περιπτώσεις διαπιστωθούν παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, θα σφραγίζονται, θα επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης και θα κινούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Με εκτίμηση
Φίλιππος Σαμαλέκος
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad