Διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου - Φάρος Μύτικα» - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου - Φάρος Μύτικα»


Διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου - Φάρος Μύτικα»

Με την απόφαση του υπ' αριθμόν 486/21.7.2020 (δείτε εδώ), το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», ξεκίνησε τις διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπελενόρδου) - Φάρος Μύτικα», απόστασης 1587 μέτρων.

Είναι μία ιδέα που για πολλά χρόνια ήταν σε συζήτηση και θα γίνει μία προσπάθεια να υλοποιηθεί και να γίνει πράξη φέτος ή αν αυτό δεν γίνει δυνατόν για οποιοδήποτε λόγο, να έχουν μπει οι βάσεις για του χρόνου.

Ήδη υπάρχει από την αρχή ενθαρρυντική εθελοντική στήριξη της προσπάθειας της διοργάνωσης και σε αυτή την υπόθεση συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο πολλά χρόνια, ξέρουν τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να στηθεί σωστά, μιας και μιλάμε για ένα αγώνα στην ανοικτή θάλασσα, όπου υπάρχουν πολλά θέματα ασφαλείας να καλυφτούν και απαιτείται την ημέρα του αγώνα κάποιος ικανός αριθμός εθελοντών να είναι παρόν, για να στηρίξει την διοργάνωση.

Πληροφορηθήκαμε προς το παρόν δύο πράγματα:

1. Ημερομηνία και ώρα του κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπελενόρδου) - Φάρος Μύτικα», την Τρίτη 25 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 09:00 π.μ.
2. Προϋποθέσεις συμμετοχής πολύ αυστηρές. Καλός κολυμβητής/τρια, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, αποδεικνυόμενα με πρόσφατη συμμετοχή τους σε ανάλογη διοργάνωση κολυμβητικού διάπλου ανοικτής θάλασσας ή χαρτί ότι είναι αθλητής κολυμβητής - μέλος κολυμβητικού συλλόγου και πάντα με υπεύθυνη δήλωση του ότι δεν αντιμετωπίζει ιατρικό καρδιοαναπνευστικό θέμα, έχει καλή φυσική κατάσταση και συμμετέχει με δική του ευθύνη. (Για συμμετοχές τηλ. επικ.: 6946280462, Πρόεδρος ΝΠΔΔ κ. Βασίλης Πολύζος).

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της διοργάνωσης, που αφορούν:

  • Συνοδευτικά μικρά σκάφη, ανάλογα τον αριθμό των συμμετοχών (1 σκάφος ανά 3 συμμετέχοντες).
  • Ο απαραίτητος εξοπλισμός συμμετεχόντων κολυμβητών.
  • Παρουσία Λιμενικού Σώματος.
  • Παρουσία ναυαγοσωστών.
  • 4 πολύ μεγάλες και ευκρινείς σημαδούρες να οριοθετήσουν την ευθεία της διαδρομής.
  • Παρουσία γιατρών και ασθενοφόρου.
  • Πιθανοί ενδιαφερόμενοι χορηγοί διοργάνωσης.
  • Χορηγός επικοινωνίας.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες και βίντεο από το κολυμβητικό διάπλου της συγκεκριμένης διαδρομής που έγινε σήμερα 24 Ιουλίου στις 09:00 π.μ., από την κολυμβήτρια ανοικτής θαλάσσης κα Χριστίνα Νικολάου, η οποία βοηθά με τις γνώσεις της την διοργάνωση.

Η τοποθεσία έναρξης του αγώνα, ο Μύλος στο Κάστρο Καλάμου (Μπελενόρδου) και ο τερματισμός στο πανέμορφο σημείο του Φάρου του Μύτικα, είναι μοναδικά.

Για την απαράμιλλη ομορφιά του Ιονίου Πελάγους δεν χρειάζονται συστάσεις, ειδικά το πρωί.

Όπως μας είπε η φίλη Χριστίνα, η συγκεκριμένη διαδρομή των 1587 μέτρων στην ανοικτή θάλασσα, την οποία την έκανε σε 37 λεπτά, είναι απαιτητική, γιατί και μεγάλη είναι, αλλά και στο μέσο υπάρχουν ρεύματα.

Θα κλείσουμε τονίζοντας και μία σύνδεση του συγκεκριμένου κολυμβητικού διάπλου με την Ιστορία του τόπου μας. Ο Κάλαμος την εποχή της Τουρκοκρατίας ήταν υπό Αγγλική κυριαρχία και πολλοί Έλληνες κατέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους Τούρκους και μάλιστα επειδή είναι πολύ κοντινή η απόσταση, αυτό όπως ήταν φυσικό γινόταν και κολυμπώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad