Έκκληση για αίμα: 20χρονος τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Αυγούστου 2020

Έκκληση για αίμα: 20χρονος τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 20χρονος Αγρινιώτης που τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα στη Λευκάδα. Το ατύχημα έγινε σε ανεγειρόμενο συγκρότημα κατοικιών επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας – Νυδρίου στην περιοχή της Νικιάνας. Μάλιστα το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα και να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο με το όνομα Αλέξανδρος Τριάντης.




Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλλει στο λαό της περιοχής το εργατικό ατύχημα σε ανεγειρόμενο συγκρότημα κατοικιών επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας – Νυδρίου στην περιοχή της Νικιάνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συνάδελφος μας, 20 χρονών, από την περιοχή του Αγρινίου, έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τώρα βρίσκεται, σοβαρά τραυματισμένος, νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο κλάδος μας, ο κλάδος των κατασκευών πληρώνει βαρύ «φόρο αίματος» στους χώρους δουλειάς για να «βγαίνει η δουλειά» και να αυγαταίνουν οι τζίροι και τα κέρδη των εργολάβων και των κατασκευαστικών εταιριών.

Οι ανεπαρκείς, ως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, ή να τραυματίζονται πολύ σοβαρά, εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη για την επιβίωση τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες. Τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας πολλών συναδέλφων μας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δε μιλάμε πλέον για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα αφού μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των
εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στο συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση, άμεσα να επανδρώσει το ΣΕΠΕ, με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα με θύματα συναδέλφους μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας- Βόνιτσας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας. 

Απευθύνουμε έκκληση στους συναδέλφους μας ή σε οποιονδήποτε είναι σε θέση να δώσει αίμα για τον συνάδελφο μας να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο με το όνομα Αλέξανδρος Τριάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad